Breaking News

Töltött paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:
8 nagy paradicsom
15 dkg hideg főtt vagy sült hús
20 dkg alma
10 dkg ecetes uborka
3 dl tartármártás
2 főtt burgonya
őrölt bors
ízlés szerint só
francia saláta

Elkészítés módja:
A megmosott paradicsomok tetejét (szárvégét), valamint alsó részét kb 2-3 mm vastagon levágjuk. Az alsó lapokat félretesszük. A magházat kiskanállal eltávolítjuk, a paradicsomokat enyhén megsózzuk és megborsozzuk. A hideg húst az almával, ecetes uborkával és a főtt burgonyával vékony metéltre vágjuk, majd egy kevés sűrűbbre készített tartármártással összekeverjük. Az elkészített salátából 4-5 cm hosszú darabokat formázunk, és beletesszük a kivájt paradicsomokba. Visszatesszük a paradicsom levágott talpát és apró pöttyöket nyomunk rá tartárból. Salátára és francia salátára tálaljuk a paradicsomokat.