Breaking News

Fűszeres paradicsomleves

Hozzávalók:
2 dl ketchup
40 dkg friss
kemény paradicsom
5 dkg sajt
1 dl tejszín
1-1 csokor petrezselyemzöld és zellerzöld
1 húsleveskocka
1-1 csapott mokkáskanál bazsalikom és rozmaring
ízlés szerint őrölt fekete bors, cukor, só, 1 teáskanál liszt

Elkészítés:
A húsleveskockát 0,5 liter vízbe teszem, hozzáöntöm a ketchupot, beleszórom a fûszereket és a finomra metélt zöldfüveket. Felforralom. Közben a paradicsomot megmosom, kis kockákra vágom és a leveses csészékbe osztom. Rászórom a reszelt sajtot. A lisztet és a tejszínt simára keverem, majd a forrásban levõ levest - gyakori keverés közben - behabarom. Jól felforralom, ezután a tûzforró levest ráöntöm a sajtos paradicsomra.

Elkészítési idő: 15 perc

Nincsenek megjegyzések