Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Kinézett már az ablakon? Gyerünk a szabadba!

Egész hétvégén, és még több napig nem érvényesül fronthatás a Kárpát-medence környezetében, a kellemes időben pihenhet a szervezet, feltöltődhetünk.
Frontmentes, nyugodt időre számíthatunk, de reggel ismét előfordulhatnak párás, ködös tájak. Ha ilyen területen él, és kopásos ízületi bántalmaktól szenved, akkor este készítsen az ágy mellé kámfortartalmú krémet, reggel pedig dörzsölje be ezzel a fájó testrészeket!
Napközben már többnyire a napsütésé lesz a főszerep, ennek köszönhetően a hőérzet is kellemesen alakul, ráadásul csapadék sem rontja el a szabadtéri programok lehetőségét. Érdemes kihasználni ezt a napot kirándulásra, sétára, a napsütés hatására feltöltődhet energiával, az immunrendszere is erősödik. A frontátvonulásokat leginkább megszenvedő szív- és keringési betegek is fellélegezhetnek, erős humánmeteorológiai hatás nem éri őket.

Az élénk szél viszont okozhat enyhe fejfájást, kisebb nyugtalanságot, különösen akkor, ha délen vagy a Dunántúlon él. Ilyen esetekben igyon meg egy csésze almahéjteát vagy borsmentateát, ezeket ízesítse mézzel! A méz remek immunerősítő, és akár önmagában is fogyaszthatja. És még mire jó? Kattintson ide!

A légszennyezettség a nagyobb városok forgalmas csomópontjaiban ismét megemelkedhet, érdemes elkerülni a kritikus városrészeket. Elsősorban a nitrogén-oxidok feldúsulására lehet számítani.

A közlekedők párás, reggel pedig foltokban ködös területekkel találkozhatnak, sokfelé rendkívül lecsökkenhet a látástávolság. Mérsékelje a sebességet, vezessen óvatosabban, tartson nagyobb követési távolságot! A köd helyenként lecsapódhat az úttestre, a víz pedig néhol rá is fagyhat az útburkolatra. Ilyenkor minden hirtelen mozdulat, sebesség- vagy irányváltoztatás sokkal balesetveszélyesebb lehet, mint nyugodt körülmények között, ezért fokozott körültekintés javasolt az utakon! A Dunántúlon élénk oldalszél lesz jellemző, csökken a menetstabilitás. A napsütés is elvakíthatja a gépkocsivezetőket, legyen egy napszemüveg az utastérben az ilyen estekre - ajánlja a Meteoklinika.