Breaking News

Fehérboros-gombás tészta – Egy csipetnyi citrom teszi különlegessé


A fehérboros-gombás tészta egyetlen serpenyőben készül. 

Ez a krémes, pikáns, fehérboros, gombás tésztát anélkül készítheted el, hogy a tésztát külön főznéd. A sós párolt gomba tejszínnel, citrommal és fehérborral kombinálva ízekben gazdag mártást eredményez.

Hozzávalók 6 személyre

    1 kg gomba
    4 gerezd fokhagyma
    45 dkg tészta
    12 dkg parmezán sajt
    1.5 dl fehérbor
    7 dl víz
    3 dl zöldségalaplé
    1.2 dl habtejszín
    2 evőkanál petrezselyem
    3 evőkanál olívaolaj
    2 evőkanál vaj
    1 teáskanál reszelt citromhéj
    1.5 teáskanál citromlé (citromból facsarva)
    só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon. Add hozzá a felszeletelt gombát, szórd meg sóval és borssal, és gyakori kevergetés mellett főzd, amíg az összes folyadék elpárolog, kb. 12 percig. Add hozzá a vajat, és keverd, amíg megolvad. Tedd hozzá a felszeletelt fokhagymát, keverd bele a tésztát, a vizet, az alaplevet, a bort, és kicsit még sózd meg. Emeld a hőfokot magasra, és forrald fel, majd vedd vissza a hőfokot közepesre, és időnként megkeverve főzd, a tésztát 7-8 perc alatt roppanósra. Keverd bele a tejszínt, és főzd addig, amíg a szósz egyenletesen bevonja a tésztát, kb. 3 percig. Vedd le a tűzről, majd keverd bele a sajtot, a citromhéjat és -levet, szórd meg aprított petrezselyemmel, és tálald.

Nincsenek megjegyzések