Forró, selymes krumplileves 30 perc alatt - Tejszínnel habarva még krémesebb
A krumplikrémleves kellemesen fűszerezve gyors, filléres fogás, és belülről is átmelegít.
Ezt az ízletes krumplilevest 30 percen belül elkészítheted. Szerecsendióval, fokhagymával megbolondítva, tejszínnel krémesítve igazán extrává teheted. Ha feldobod pirított baconnel, kenyérkockával vagy reszelt sajttal, még laktatóbb és zamatosabb lesz.
krumplikremleves-recept
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 db babérlevél
1 dl tejszín
1 db húsleveskocka
só
bors
szerecsendió
Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel, morzsold bele a leveskockát, majd fedd le, és főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Ezt követően pépesítsd botmixerrel, majd tedd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze. Elég, ha egyet-kettőt rottyan. Kóstold meg, ha kell, még ízesíts rajta. Húzd le a tűzről, és forrón, petrezselyemmel megszórva tálald.
krumplikremleves-recept
Hozzávalók
1 kg krumpli1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 db babérlevél
1 dl tejszín
1 db húsleveskocka
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kis darabokra. A hagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon süsd üvegesre. Ezután add hozzá a zúzott fokhagymát, és együtt is pirítsd. Rakd hozzá a krumplit, kicsit futtasd meg, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel, morzsold bele a leveskockát, majd fedd le, és főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Ezt követően pépesítsd botmixerrel, majd tedd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze. Elég, ha egyet-kettőt rottyan. Kóstold meg, ha kell, még ízesíts rajta. Húzd le a tűzről, és forrón, petrezselyemmel megszórva tálald.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése