Gombás, tejszínes sertéscomb vadász módra készítve: egy adag nem elég belőle
A gombás, tejszínes fogások kedvelői imádni fogják a vadász módra készített sertéscombot.
Vajpuhára sült hússzeletek, illatos gomba, az egész pedig fehérboros-tejszínes szafttal megkoronázva: ilyen a sertéscomb vadász módra, amelyet érdemes ezen a hétvégén elkészítened. Sok munka nincs vele, de a comb főzésére időt kell szánni. Tálald párolt rizzsel.
Hozzávalók
65 dkg sertéscomb
25 dkg gomba
3 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
1 hagyma
1 ág rozmaring
1 evőkanál zsír
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál étkezési keményítő
só
bors
Elkészítés:
A sertéscombot vágd csíkokra, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre.
A hagymát aprítsd fel, és serpenyőben, olvasztott zsíron párold üvegesre. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd fél perc múlva a húst, és nagyobb lángon piríts rá kérget. Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel a borral, fedd le, és kis lángon gyöngyöztesd. Az elfőtt folyadékot vízzel pótold. A gombát közben szeleteld fel, és 45 perc főzés után add a húshoz. Sózd és borsozd meg ezt is, tépkedd hozzá a rozmaring leveleit, és továbbra is kis lángon főzd még 15-20 percig, hogy megpuhuljon és levet eresszen.
Amikor a hús és a gomba is megpuhult, a tejszínt keverd el a keményítővel és egy evőkanál szafttal. Csorgasd a serpenyőbe, és főzd egy-két percig, amíg besűrűsödik.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése