Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Gombás, tejszínes sertéscomb vadász módra készítve: egy adag nem elég belőle


A gombás, tejszínes fogások kedvelői imádni fogják a vadász módra készített sertéscombot.

Vajpuhára sült hússzeletek, illatos gomba, az egész pedig fehérboros-tejszínes szafttal megkoronázva: ilyen a sertéscomb vadász módra, amelyet érdemes ezen a hétvégén elkészítened. Sok munka nincs vele, de a comb főzésére időt kell szánni. Tálald párolt rizzsel.

Hozzávalók

    65 dkg sertéscomb
    25 dkg gomba
    3 dl tejszín
    3 gerezd fokhagyma
    2 dl száraz fehérbor
    1 hagyma
    1 ág rozmaring
    1 evőkanál zsír
    1 teáskanál pirospaprika
    1 teáskanál étkezési keményítő
    só
    bors

Elkészítés:

A sertéscombot vágd csíkokra, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre.

A hagymát aprítsd fel, és serpenyőben, olvasztott zsíron párold üvegesre. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd fél perc múlva a húst, és nagyobb lángon piríts rá kérget. Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel a borral, fedd le, és kis lángon gyöngyöztesd. Az elfőtt folyadékot vízzel pótold. A gombát közben szeleteld fel, és 45 perc főzés után add a húshoz. Sózd és borsozd meg ezt is, tépkedd hozzá a rozmaring leveleit, és továbbra is kis lángon főzd még 15-20 percig, hogy megpuhuljon és levet eresszen.

Amikor a hús és a gomba is megpuhult, a tejszínt keverd el a keményítővel és egy evőkanál szafttal. Csorgasd a serpenyőbe, és főzd egy-két percig, amíg besűrűsödik.

Nincsenek megjegyzések