Házi kenyér szárított paradicsommal a tésztájában: ilyen egyszerű is lehet a sütése
A házi kenyérbe sokféle finomság kerülhet: ebben a változatban szárított paradicsom és kaliforniai paprika sül.
Bár a házi kenyér sütése igénybe vehet egy egész napot is, léteznek egyszerűbb receptek is, amelyek nem kevésbé finomak. Ebbe a kenyérbe szárított paradicsom, kaliforniai paprika és pesto kerül, a formázásával pedig nem kell külön bajlódnod, mert kenyérformában sül. A recept dán–amerikai eredetű, de a hangulata inkább mediterrán.
Hozzávalók 1 darabhoz
40 dkg kenyérliszt
10 dkg pesto
7.5 dkg szárított paradicsom
7.5 dkg kaliforniai paprika
5 dkg élesztő
5 dkg fenyőmag
1 dl tej + 1 evőkanál a tetejére
1 dl víz
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
Elkészítés:
A vizet és a tejet keverd el egy tálban vagy pohárban, és mikróban langyosítsd meg. Add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel.A lisztet szitáld egy tálba, sózd meg, és keverd hozzá a felfuttatott élesztőt. Keverd fakanállal össze. Ha már összeállt, keverd bele a pestót, a kis darabokra vágott szárított paradicsomot és kaliforniai paprikát, és jól dolgozd ki. Takard le, és langyos helyen nagyjából 45 perc alatt keleszd a kétszeresére.
Egy kenyérformát bélelj ki sütőpapírral. A megkelt tésztát nyújtsd ki téglalap alakúra, csavard fel, és emeld át a formába. Takard le, és keleszd újabb 45 percig. A második kelesztés végén kend meg a tetejét egy evőkanál tejjel, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt süsd aranyszínűre.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése