Még a kakaós csigánál is ellenállhatatlanabb: puha, foszlós tekercs fahéjas-csokoládés töltelékkel
Készítsd el most a foszlós csigákat fahéjas, csokis töltelékkel!
Érdemes otthon péksütiket készítened, mert nagyon finomak, miközben a bolti ár töredékéért elkészülnek. Ha te is odáig vagy a kakaós és a fahéjas csigáért, állíts össze nagyon hasonlót, csak éppen úgy, hogy a töltelékbe csokidarabok is kerülnek!
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
32.5 dkg liszt
3 dkg vaj
1.5 dl tej
1.5 evőkanál cukor
1.5 dkg élesztő
1 tojás
A töltelékbe:
10 dkg barna cukor
10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tésztához a langyos tejet keverd el egy evőkanál liszttel, egy evőkanál cukorral, a tojással, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel. Közben a maradék lisztet morzsold el a puha vajjal, fél evőkanál cukorral, öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt, és jól dolgozd ki. Takard le, és langyos helyen egy óra alatt keleszd a duplájára. Amikor megkelt, nyújtsd ki lisztezett felületen téglalap alakúra. Kend meg a puha vajjal, szórd meg a fahéjjal elkevert cukorral, és az apróra vágott étcsokival. Csavard fel, majd vágj belőle csigákat. Sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, takard le, és keleszd további fél órát. A második kelesztési idő leteltével 180 fokos sütőben 15 perc alatt süsd őket készre.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése