Mexikói ízek otthonra: szaftos és pikáns csirkés burrito
A pikáns, csirkés burrito maradékmentő és laktató étel, amikor nincs kedved órákat tölteni a konyhában.
Ehhez az egyszerű, mégis különleges ételhez felhasználhatod a maradék csirkét, rizst vagy zöldséget. Nagyon cuccos és pikáns, ebédre vagy vacsorára is tökéletesen megállja a helyét, ráadásul csak két lépésből áll. A tortillát házilag is elkészítheted, de boltit is használhatsz hozzá.
Hozzávalók 6 db burrito
20 dkg csirkemellfilé
40 dkg vegyes zöldség (mirelit vagy friss)
40 dkg vörösbab chilis mártásban
6 db tortillawrap
10 dkg cheddar sajt
1 db tojás
1 db vöröshagyma
olívaolaj
koriander ízlés szerint
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és serpenyőben, kevés olajon pirítsd fehéredésig. Ha kész, szedd ki, és tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben, szükség szerint még egy kevés olaj hozzáadásával párold puhára a felkockázott hagymát. Öntsd hozzá a zöldségköretet és főzd tovább 5-10 percig, amíg megpuhul. Tedd hozzá a csirkemellet és a konzervbabot. Az egészet főzd össze 5 percig.
Melegítsd elő a sütőt 150 fokra, közben pedig egy száraz, forró serpenyőben melegítsd fel a tortillákat pár másodpercig, hogy megpuhuljanak és könnyebben lehessen hajtogatni. A csirkés-zöldséges keveréket kanalazd a tortilla közepére, majd adj hozzá reszelt sajtot. A wrap külsejét kend meg vékonyan a felvert tojással és tekerd fel jó szorosan.
Illesztéssel lefelé tedd őket a sütőpapírra, és süsd aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése