Mézeskalácsos túrótorta sütés nélkül: karácsonyi desszert maradék mézeskalácsból
Hamisítatlan ünnepi hangulatot varázsolhatsz a konyhádba ezzel a sütés nélkül készülő mézeskalácsos túrótortával.
Ha karácsony, akkor mézeskalács! Ha nagy mennyiséget sütöttél belőle, érdemes egy részét továbbgondolni, és egy finom túrótorta alapjának kinevezni. Bármilyen, házilag sütött mézeskalácsból finom lesz: mi ezt a receptet ajánljuk hozzá.
Hozzávalók 12 szelethez
Az alaphoz:
20 dkg mézeskalács
10 dkg olvasztott vaj
A túrókrémhez:
25 dkg mascarpone
15 dkg túró
15 dkg görög joghurt
5 dkg cukor
1 narancs reszelt héja
1 csomag zselatin fix
A tetejére:
10 dkg étcsoki
1 evőkanál olaj
2 evőkanál mandulalapka a tetejére
Elkészítés:
A mézeskalácsot törd morzsalékosra. Keverd el az olvasztott vajjal, nyomkodd bele egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába, és tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet.
Ehhez a mascarponét keverd ki a cukorral és a zselatin fixszel. Add hozzá a túrót, a joghurtot, a reszelt narancshéjat, és jól keverd ki. Simítsd el a kekszmorzsa tetején, és a tedd a hűtőbe két-három órára, hogy megdermedjen.
A csokit vízgőz felett olvaszd fel. Adj hozzá egy evőkanál olajat, hogy fényes legyen. Hűtsd langyosra, majd oszd el a megdermedt túrókrém tetején. A szélét díszítsd mandulalapkákkal. Tedd vissza a hűtőbe további néhány órára, hogy a bevonat is megdermedjen.
Post Comment
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése