Mézeskalácsos túrótorta sütés nélkül: karácsonyi desszert maradék mézeskalácsból


Hamisítatlan ünnepi hangulatot varázsolhatsz a konyhádba ezzel a sütés nélkül készülő mézeskalácsos túrótortával. 

Ha karácsony, akkor mézeskalács! Ha nagy mennyiséget sütöttél belőle, érdemes egy részét továbbgondolni, és egy finom túrótorta alapjának kinevezni. Bármilyen, házilag sütött mézeskalácsból finom lesz: mi ezt a receptet ajánljuk hozzá.

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz:
    20 dkg mézeskalács
    10 dkg olvasztott vaj

A túrókrémhez:
    25 dkg mascarpone
    15 dkg túró
    15 dkg görög joghurt
    5 dkg cukor
    1 narancs reszelt héja
    1 csomag zselatin fix

A tetejére:
    10 dkg étcsoki
    1 evőkanál olaj
    2 evőkanál mandulalapka a tetejére

Elkészítés:

A mézeskalácsot törd morzsalékosra. Keverd el az olvasztott vajjal, nyomkodd bele egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába, és tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet.

Ehhez a mascarponét keverd ki a cukorral és a zselatin fixszel. Add hozzá a túrót, a joghurtot, a reszelt narancshéjat, és jól keverd ki. Simítsd el a kekszmorzsa tetején, és a tedd a hűtőbe két-három órára, hogy megdermedjen.

A csokit vízgőz felett olvaszd fel. Adj hozzá egy evőkanál olajat, hogy fényes legyen. Hűtsd langyosra, majd oszd el a megdermedt túrókrém tetején. A szélét díszítsd mandulalapkákkal. Tedd vissza a hűtőbe további néhány órára, hogy a bevonat is megdermedjen.

Nincsenek megjegyzések