Pufi tojásfasírt ropogósra sütve: főzelék tetejére vagy köretként is mennyei
A ropogós tojásfasírt főzelékeknek is tökéletes kísérője lehet.
Sokféleképpen készíthetsz fasírtot: a klasszikus darált húsos és a zöldségekből készített receptek mellett feltétlenül próbáld ki a tojásfasírtot is! Olcsó, változatos, jól megy főzelékek tetejére vagy krumplival, rizzsel, salátával tálalva.
Hozzávalók 4 személyre
8 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
1 kis hagyma
1 zsemle
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Hét tojást főzz keményre forró vízben tíz perc alatt. Ha elkészültek, szedd őket hideg vízbe, majd hámozd meg, kockázd fel, és tedd egy tálba. A zsemlét áztasd vízbe, majd nyomkodd ki, és add a tojáshoz. Reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, üsd bele a maradék egy tojást, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, és gyúrd össze. Közben kanalanként adagolj bele annyi zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon. Formázz belőle fasírtokat, és bő, forró olajban süsd mindkét oldalukat ropogósra.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése