Breaking News

🔥 Csodás tejszínes tészta sült karfiolos alappal: a gyerekek is megeszik így a zöldséget


Még finomabb lesz a tejszínes tészta, ha a szószába sült karfiolt is rejtesz.


A tejszínes tészta is lehet egészséges: ebbe a változatba sült karfiol kerül, egészen különleges ízvilágot kölcsönözve az egyszerű fogásnak. A tetejére házilag készített, fűszeres kenyérmorzsa kerül, amelyhez érdemes néhány napig szikkasztani a kenyérszeleteket.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg karfiol
    40 dkg száraztészta
    3 dl tejszín
    1 kávéskanál szerecsendió
    1 tojás
    só
    frissen őrölt bors
    olívaolaj

A kenyérmorzsához:

    15 dkg szikkadt kenyér
    3 evőkanál olívaolaj
    1 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál citromhéj
    só
    bors
    késhegynyi chili

Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és oszd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze kevés olívaolajjal, és told 160 fokos sütőbe fél órára. Enyhén barnuljon meg, de ne süljön túl.

Közben a tésztát sós vízben főzd ki, a csomagoláson olvasható ideig. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.

A megsült karfiolt kanalazd egy turmixgépbe. Öntsd hozzá a tejszínt, add hozzá a tojást, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, és pépesítsd. Ha túl sűrűnek találod, a tészta főzővizével hígítsd. Forgasd össze a tésztával, és egy-két perc alatt melegítsd össze.

A morzsához a kenyeret reszeld le, és száraz serpenyőben kezdd el pirítani. Reszeld hozzá a fokhagymát is, és ízesítsd sóval, borssal, chilivel és citromhéjjal. Amikor egy kis színe lett, add hozzá az olívaolajat is, és ezzel pirítsd barnára. Tálaláskor minden adag tészta tetejét szórd meg a morzsával.

Nincsenek megjegyzések