🔥 Csodás tejszínes tészta sült karfiolos alappal: a gyerekek is megeszik így a zöldséget
Még finomabb lesz a tejszínes tészta, ha a szószába sült karfiolt is rejtesz.
A tejszínes tészta is lehet egészséges: ebbe a változatba sült karfiol kerül, egészen különleges ízvilágot kölcsönözve az egyszerű fogásnak. A tetejére házilag készített, fűszeres kenyérmorzsa kerül, amelyhez érdemes néhány napig szikkasztani a kenyérszeleteket.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg karfiol
40 dkg száraztészta
3 dl tejszín
1 kávéskanál szerecsendió
1 tojás
só
frissen őrölt bors
olívaolaj
A kenyérmorzsához:
15 dkg szikkadt kenyér
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál citromhéj
só
bors
késhegynyi chili
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és oszd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze kevés olívaolajjal, és told 160 fokos sütőbe fél órára. Enyhén barnuljon meg, de ne süljön túl.
Közben a tésztát sós vízben főzd ki, a csomagoláson olvasható ideig. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.
A megsült karfiolt kanalazd egy turmixgépbe. Öntsd hozzá a tejszínt, add hozzá a tojást, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, és pépesítsd. Ha túl sűrűnek találod, a tészta főzővizével hígítsd. Forgasd össze a tésztával, és egy-két perc alatt melegítsd össze.
A morzsához a kenyeret reszeld le, és száraz serpenyőben kezdd el pirítani. Reszeld hozzá a fokhagymát is, és ízesítsd sóval, borssal, chilivel és citromhéjjal. Amikor egy kis színe lett, add hozzá az olívaolajat is, és ezzel pirítsd barnára. Tálaláskor minden adag tészta tetejét szórd meg a morzsával.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése