Breaking News

🔥 Gyümölcsös-kókuszos piskóta liszt nélkül: olyan puha, mint egy felhő


A gyümölcsös-kókuszos piskóta tésztája pillekönnyű, és sokféle gyümölccsel lesz nagyon finom.


A gluténmentes sütikhez nem kellenek feltétlenül drága és nehezen beszerezhető alapanyagok. Ebben a gyümölcsös, kókuszos piskótában a lisztet kókuszreszelék helyettesíti, így viszonylag olcsón jön ki a lisztmentes édesség. Ha diétázol, sütőporból is gluténmentest válassz. Bármilyen friss vagy fagyasztott gyümölccsel megszórhatod a tetejét.

Hozzávalók 4 személyre

    10 dkg kókuszreszelék
    6 evőkanál barna cukor
    6 tojás
    1 csomag (gluténmentes) sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só
    gyümölcsök ízlés szerint

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá először a sütőporral elkevert kókuszreszeléket, utána több részletben a tojáshabot. Egyengesd el az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejét szórd meg tetszés szerinti gyümölcsökkel. Jól megy hozzá a meggy, az áfonya, a ribizli vagy a fagyasztott erdeigyümölcs-keverék. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd készre.

Nincsenek megjegyzések