Illatos, melengető fahéjas-diós muffin: gyorsan elkészül, és tökéletes téli finomság!
Gyors és finom fahéjas-diós muffin, ami feldobja a zordabb napokat is.
A muffin a kezdő szakácsok álma. Nem kell külön krémet kevereni, habot verni, izgulni, hogy nem jön fel a piskóta. Az egész masszát egybekeverve, formákba öntve lehet a sütőbe tolni. Egyszerű, gyors, finom és könnyen variálható. Mutatunk egy fahéjas-diós muffin receptet, mely az őszi-téli hónapok kedvenc sütije lesz.
Hozzávalók 12 darabhoz
20 dkg cukor
15 dkg liszt
12 dkg darált dió
12 dkg vaj
3 db tojás
1.25 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 tk őrölt fahéj
1 evőkanál aprított dió a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral verd habosra, majd add hozzá a tejfölt és a puha vajat. A lisztet, a darált diót, a fahéjat, a sütőport keverd össze, és forgasd a masszához. A muffinsütő mélyedéseit kend ki vajjal, vagy béleld ki papírkosárkákkal. Ezután öntsd a formába a diós masszát - majdnem színültig. Szórd meg a tetejét durvára vágott dióval, és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C-on, illetve légkeveréses sütőben 165 °C-on) 20 percig süsd. Hagyd hűlni a formában körülbelül 10-15 percig, mielőtt kivennéd.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése