Breaking News

Illatos, melengető fahéjas-diós muffin: gyorsan elkészül, és tökéletes téli finomság!


Gyors és finom fahéjas-diós muffin, ami feldobja a zordabb napokat is.

A muffin a kezdő szakácsok álma. Nem kell külön krémet kevereni, habot verni, izgulni, hogy nem jön fel a piskóta. Az egész masszát egybekeverve, formákba öntve lehet a sütőbe tolni. Egyszerű, gyors, finom és könnyen variálható. Mutatunk egy fahéjas-diós muffin receptet, mely az őszi-téli hónapok kedvenc sütije lesz.

Hozzávalók 12 darabhoz

    20 dkg cukor
    15 dkg liszt
    12 dkg darált dió
    12 dkg vaj
    3 db tojás
    1.25 dl tejföl
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor
    1 tk őrölt fahéj
    1 evőkanál aprított dió a tetejére

Elkészítés:

A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral verd habosra, majd add hozzá a tejfölt és a puha vajat. A lisztet, a darált diót, a fahéjat, a sütőport keverd össze, és forgasd a masszához. A muffinsütő mélyedéseit kend ki vajjal, vagy béleld ki papírkosárkákkal. Ezután öntsd a formába a diós masszát - majdnem színültig. Szórd meg a tetejét durvára vágott dióval, és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C-on, illetve légkeveréses sütőben 165 °C-on) 20 percig süsd. Hagyd hűlni a formában körülbelül 10-15 percig, mielőtt kivennéd.

Nincsenek megjegyzések