🔥 Isteni fűszeres citruslekvár: a hozzávalóknak most van szezonja
A fűszeres citrusos lekvár friss, üde íze a téli reggelikbe egy csipet vidámságot visz majd. A narancs, citrom vagy akár a grépfrút keveréke tökéletes egyensúlyt hoz az édesség és a savanykásság között.
A citrusok C-vitaminban gazdagok, így nemcsak finomak, de egészségesek is. Akár friss pékáruval, akár palacsintával tálalva azonnal megédesítik a napot. Egy kis üvegnyi a nyárból, ami bármikor elővarázsolja a friss citrusligetek illatát.
Hozzávalók
5 narancs
1 grépfrút
1 narancs héja
1 citrom leve
15 dkg nádcukor
gyömbér
csillagánizs
vanília
szegfűszeg
fahéj
3 közepes üveg
Elkészítés:
A narancsokat és a grépfrútot pucold meg, és távolítsd el a gyümölcsről a fehér hártyát is. A citrom levét facsard ki, reszeld le a narancs héját, és mindent tegyél bele egy kisebb főzőedénybe. A gyömbért szeleteld fel apró darabokra, annyit tegyél a keverékhez, amennyit szeretnél. A fűszerekkel és a cukorral együtt, alacsony lángon 20-25 percig főzd a gyümölcsöket.
Szedd ki a keverékből a fűszereket, majd egy botmixerrel sűrűsítsd be a lekvárt.
Kifertőtlenített csatos üvegekbe vagy befőttesüvegekbe tedd el a kész lekvárt.
Fogyaszd örömmel a hűvös napokon!
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése