Laktató zöldséges marhahúsleves árpagyönggyel: tökéletes választás akár főételként is
Az árpagyönggyel főtt marhahúsleves annyira kiadós, hogy ha elkészíted, második fogáson nem is kell már gondolkoznod utána.
Ha szeretsz időről időre változatosságot csempészni a konyhádba, főzz néha árpagyönggyel! A gerslinek is nevezett gabonaféle nem ismeretlen hazánkban sem: ez a sólet alapja, de készíthetsz belőle a tejberizshez hasonló kásás édességet is. Most egy finom, zöldséges marhahúslevesbe kerül, új értelmet adva a megszokott és szeretett fogásnak.
Hozzávalók 6 személyre
90 dkg marhalábszár
20 dkg árpagyöngy
5 dl víz
2 nagy sárgarépa
2 zellerszár
2 krumpli
2 gerezd fokhagyma
1.5 l alaplé
1 nagy hagyma
1 evőkanál Worcestershire-szósz
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál kakukkfű
só
bors
Elkészítés:
Egy nagy lábosban hevíts olajat. A marhahúst kockázd fel, olajon süsd barnára, majd szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre. A hagymát, a répát és a zellerszárat szükség szerint tisztítsd meg és szeleteld fel. Tedd abba a lábosba, amelyben előzőleg a hús sült, és lefedve, kis lángon párold 5 percig. Utána nyomd hozzá a fokhagymát, tedd vissza bele a húst. Öntsd fel vízzel, alaplével, fűszerezd sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel, és keverd bele az árpagyöngyöt. Miután felforrt, vedd alatta a lángot kicsire, és gyöngyöztesd nagyjából két órát, amíg a hús puhára fő. Az utolsó félórában kockázz bele krumplit is. A végén keverd hozzá a Worcestershire-szószt, és néhány perc alatt forrald össze.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése