🔥 A legjobb gyógynövény, ami segít a kiálló hason és a puffadáson
Sokan szenvednek a feszítő hastájéki puffadástól, amitől a máskülönben passzentos nadrágot is csak nehezen lehet begombolni.
Bizonyos gyógynövényekből készült forrázatok könnyítik az emésztést, egyúttal puffadásgátló hatásuk is közismert - írja a femina.hu.
A túlzó gázképződés még fájdalmas is lehet, nem szabad félvállról venni. Megelőzés gyanánt érdemes kisebb adagokat és lassan enni, alaposan megrágni a falatokat. Erősen javasolt az étkezések után felállni, esetleg sétálni menni és egy pohár szoba-hőmérsékletű italt elkortyolni a hideg víz helyett. Mutatunk pár gyógynövényt, amiből jótékony hatású forrázatokat lehet készíteni.
A kamillából készült forrázat szélhajtó hatással bír, segít megszabadulni a feszítő puffadástól, és nyugtatja az emésztést is. Naponta 4-5 csészével ajánlott belőle maximum fogyasztani. 10-15 percig áztasd a szárított kamillavirágzatot, utána szűrd le.
A kapor kiváló emésztést segítő tulajdonságokkal rendelkezik, puffadásgátló hatása miatt csökkenti a gázképződést, egyúttal a hastájéki feszítő érzést, és elősegíti a zsírégetést is. Adj egy marék friss kaporlevelet vagy egy teáskanálnyi szárított kaprot forrásban lévő vízbe, és áztasd benne 5-6 percig. Naponta három csészével fogyasztandó.
A petrezselyemtea ismert vízhajtó hatásáról, támogatja a máj és a vesék működését, kvercetin flavonoid tartalma pedig a vérzsírszintet csökkenti, mindezek mellett még a püffedt hasat is laposabbá teszi. 250 milliliter forró vízben áztass 15 gramm friss petrezselyemzöldet, vagy 1 gramm szárított petrezselymet, és hagyd állni 5-10 percig. Naponta egy csészével iható.
A bazsalikomból készült tea javítja a vércukor- és vérzsírértékeket, csökkenti a stresszt, és mindezek mellett tökéletes természetes ellenszere a puffadásnak. Mindig használj friss bazsalikomlevelet a szárított helyett, még teát is készíthetsz belőle. Két evőkanálnyi friss, feldarabolt bazsalikomlevelet 250 milliliter forró vízben áztass 5 percig, ha szeretnéd, gyömbérrel és citrommal ízesítheted. Étkezések után fogyaszd egy-egy csészével, úgy fokozza a gyomornedvek termelődését.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése