🔥 Ünnepi csokilikőr házilag: még most készítsd el, hogy összeérjenek az ízei
A házi készítésű csokilikőr tökéletes karácsonyi ajándék vagy vendégváró. Nagy előnye, hogy a víz és az alkohol arányát tetszésed szerint alakíthatod, így annyira lesz erős, amennyire szeretnéd. Mivel akkor lesz az igazi, ha van ideje az ízeinek összeérni, készítsd el a fogyasztás vagy az ajándékozás előtt két-három héttel.
Hozzávalók 1 üveghez
15 dkg cukor
15 dkg étcsoki
4 dl habtejszín
2,5-3 dl vodka
2.5 dl víz
2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A vizet és a cukrot egy kis lábosban melegítsd össze, amíg a cukor elolvad. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a kakaóport, a vaníliaaromát, és tördeld bele a csokit. Tedd vissza a tűzre, kevergesd, amíg a csoki felolvad, majd öntsd fel a tejszínnel. Várd meg, amíg felforr, ekkor húzd le a tűzről, és keverd hozzá a vodkát. Hagyd kihűlni, majd töltsd egy szép üvegbe. Hűtőben vagy hideg helyen tartsd. Fogyasztás előtt rázd fel, mert a csoki leülepszik az aljára.
Hozzávalók 1 üveghez
15 dkg cukor
15 dkg étcsoki
4 dl habtejszín
2,5-3 dl vodka
2.5 dl víz
2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A vizet és a cukrot egy kis lábosban melegítsd össze, amíg a cukor elolvad. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a kakaóport, a vaníliaaromát, és tördeld bele a csokit. Tedd vissza a tűzre, kevergesd, amíg a csoki felolvad, majd öntsd fel a tejszínnel. Várd meg, amíg felforr, ekkor húzd le a tűzről, és keverd hozzá a vodkát. Hagyd kihűlni, majd töltsd egy szép üvegbe. Hűtőben vagy hideg helyen tartsd. Fogyasztás előtt rázd fel, mert a csoki leülepszik az aljára.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése