Breaking News

🔥 Ünnepi csokilikőr házilag: még most készítsd el, hogy összeérjenek az ízei


A házilag készített csokilikőr jól mutat a karácsonyi asztalon, vagy akár ajándékba is adhatod.

A házi készítésű csokilikőr tökéletes karácsonyi ajándék vagy vendégváró. Nagy előnye, hogy a víz és az alkohol arányát tetszésed szerint alakíthatod, így annyira lesz erős, amennyire szeretnéd. Mivel akkor lesz az igazi, ha van ideje az ízeinek összeérni, készítsd el a fogyasztás vagy az ajándékozás előtt két-három héttel.

Hozzávalók 1 üveghez
    15 dkg cukor
    15 dkg étcsoki
    4 dl habtejszín
    2,5-3 dl vodka
    2.5 dl víz
    2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
    1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:
A vizet és a cukrot egy kis lábosban melegítsd össze, amíg a cukor elolvad. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a kakaóport, a vaníliaaromát, és tördeld bele a csokit. Tedd vissza a tűzre, kevergesd, amíg a csoki felolvad, majd öntsd fel a tejszínnel. Várd meg, amíg felforr, ekkor húzd le a tűzről, és keverd hozzá a vodkát. Hagyd kihűlni, majd töltsd egy szép üvegbe. Hűtőben vagy hideg helyen tartsd. Fogyasztás előtt rázd fel, mert a csoki leülepszik az aljára.

Nincsenek megjegyzések