Breaking News

🔥 Mennyei sós pite csirkehússal: a quiche akár főfogásnak is tökéletes


A quiche, vagyis a csirkés sós pite leveles tésztából pillanatok alatt elkészülő vacsora.

Akár maradék csirkéből is elkészítheted a quiche nevű sós pitét, így kevés munkával készen lesz a finom vacsora. Használhatsz hozzá friss vagy fagyasztott tésztát is: ez utóbbit időben vedd ki a fagyasztóból, csomagold ki, és így hagyd felolvadni a hűtőben vagy szobahőmérsékleten. Ha nem maradék húsból készíted, csirkemellet vagy combfilét használj hozzá.

Hozzávalók 4 személyre
    35 dkg sült csirke
    15 dkg reszelt sajt
    4 szelet bacon
    3 tojás
    3 dl tejszín
    2.5 dkg vaj + a forma kikenéséhez
    2 szál újhagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 csomag leveles tészta
    1 evőkanál dijoni mustár
    1 teáskanál só
    1 kávéskanál szerecsendió
    1 kávéskanál olasz fűszerkeverék
    frissen őrölt bors
    olaj

Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és kevés olajon süsd ropogósra. Ha kész, szedd ki. A húst kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és ugyanabban a serpenyőben, amelyben a bacon pirult, süsd fehéredésig. Ha maradék sült húst használsz, ez a lépés elmarad.

A serpenyőben olvaszd fel a vajat. Az újhagyma felkarikázott fehér szárát párold rajta üvegesre, majd add hozzá a felaprított fokhagymát. Egy perc múlva forgasd bele a kisült bacont és csirkét, és húzd le a tűzről.

A tejszínt keverd el a tojással, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval és a fűszerkeverékkel.

A leveles tésztát nyújtsd ki kör alakúra, és helyezd egy kivajazott piteformába. Kend meg mustárral, kanalazd rá a csirkés keveréket, és öntsd le a tejszínnel. Szórd meg egy evőkanállal az újhagyma felaprított zöld leveléből, és fedd be reszeld sajttal. 190 fokos sütőben 25 perc alatt süsd ropogósra.

Nincsenek megjegyzések