Mogyoróvajas golyócskák sütés nélkül: gasztroajándék is válhat belőle
A mogyoróvajas golyókból akár karácsonyi ajándék is válhat: édes, krémes és mutatós édesség.
Ma már itthon is egyre többen fedezik fel a tengerentúlon népszerű mogyoróvajat. A semmi mást, csak mogyorót tartalmazó krém nagyon finom kenyérre kenve vagy süti alapanyagaként. Ezek a kis sütés nélkül készülő golyók is csodásak lesznek vele: ez a recept hasonlít a csokitrüffelhez, de sokkal egyszerűbb összeállítani.
Hozzávalók 24 darabhoz
15 dkg porcukor
13 dkg mogyoróvaj
6 dkg vaj
1 csipet só
0.5 teáskanál vaníliaaroma
A bevonathoz:
12 dkg étcsoki
1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
A puha vajat a robotgép legmagasabb fokozatán verd habosra. Add hozzá a mogyoróvajat és a vaníliaaromát, ezzel is keverd simára, majd jöhet bele a porcukor és a só. A keverékből formázz golyókat, sorakoztasd fel egy tepsiben, és tedd a hűtőbe vagy hideg időben az erkélyre néhány órára, hogy megdermedjenek.
A pihentetési idő után a csokit olvaszd össze a kókuszolajjal. Forgasd meg benne a mogyoróvajas golyókat, és tedd vissza őket a hűtőbe, hogy a bevonat megszilárduljon rajtuk.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése