Breaking News

Mogyoróvajas golyócskák sütés nélkül: gasztroajándék is válhat belőle


A mogyoróvajas golyókból akár karácsonyi ajándék is válhat: édes, krémes és mutatós édesség.


Ma már itthon is egyre többen fedezik fel a tengerentúlon népszerű mogyoróvajat. A semmi mást, csak mogyorót tartalmazó krém nagyon finom kenyérre kenve vagy süti alapanyagaként. Ezek a kis sütés nélkül készülő golyók is csodásak lesznek vele: ez a recept hasonlít a csokitrüffelhez, de sokkal egyszerűbb összeállítani.

Hozzávalók 24 darabhoz

    15 dkg porcukor
    13 dkg mogyoróvaj
    6 dkg vaj
    1 csipet só
    0.5 teáskanál vaníliaaroma

A bevonathoz:
    12 dkg étcsoki
    1 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A puha vajat a robotgép legmagasabb fokozatán verd habosra. Add hozzá a mogyoróvajat és a vaníliaaromát, ezzel is keverd simára, majd jöhet bele a porcukor és a só. A keverékből formázz golyókat, sorakoztasd fel egy tepsiben, és tedd a hűtőbe vagy hideg időben az erkélyre néhány órára, hogy megdermedjenek.

A pihentetési idő után a csokit olvaszd össze a kókuszolajjal. Forgasd meg benne a mogyoróvajas golyókat, és tedd vissza őket a hűtőbe, hogy a bevonat megszilárduljon rajtuk.

Nincsenek megjegyzések