🔥 Selymes paradicsomleves ropogós pirítóssal: olvadt sajt koronázza meg a szeleteket
Sokak kedvence a klasszikus, menzás paradicsomleves, de érdemes néha kicsit tovább is gondolni az egyszerű receptet. Nem csak édesen, tésztával készíthető el ugyanis: sok országban sósan, fűszeresen és sajttal tálalják. Sajtos pirítóssal különlegesen finom lesz, főleg, ha a kenyérszeleteket nem a leves mellé, hanem a tetejére teszed.
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
7.5 dl alaplé
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 dl tejszín
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál bazsalikom
1 kávéskanál kakukkfű
só
bors
mozzarellagolyók a tálaláshoz
A sajtos pirítóshoz:
15 dkg reszelt sajt
4 szelet kenyér
2 hagyma
Elkészítés:
A leveshez a hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és kevergesd egy percig. Keverd el a sűrített paradicsommal, öntsd fel a paradicsomkonzervvel és az alaplével, és ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel. Egy kiskanál cukrot is adhatsz hozzá, hogy a savasságát enyhítsd. Kis lángon gyöngyöztesd 20 percig, majd pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Tedd vissza a lábosba, keverd hozzá a tejszínt, és forrald össze.
A pirítóshoz a hagymát vágd vékony karikákra, és oszd el a kenyérszeleteken. Szórd meg reszelt sajttal, sorakoztasd fel őket egy tepsiben, és told 225 fokos sütőbe 3-5 percre, amíg a sajt a tetején megolvad, a kenyérszeletek pedig megpirulnak.
Tálaláskor ossz el minden tányérban néhány mozzarellagolyót. Merd rá a forró levest, és díszítsd a sajtos pirítóssal.
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
7.5 dl alaplé
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 dl tejszín
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál bazsalikom
1 kávéskanál kakukkfű
só
bors
mozzarellagolyók a tálaláshoz
A sajtos pirítóshoz:
15 dkg reszelt sajt
4 szelet kenyér
2 hagyma
Elkészítés:
A leveshez a hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és kevergesd egy percig. Keverd el a sűrített paradicsommal, öntsd fel a paradicsomkonzervvel és az alaplével, és ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel. Egy kiskanál cukrot is adhatsz hozzá, hogy a savasságát enyhítsd. Kis lángon gyöngyöztesd 20 percig, majd pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Tedd vissza a lábosba, keverd hozzá a tejszínt, és forrald össze.
A pirítóshoz a hagymát vágd vékony karikákra, és oszd el a kenyérszeleteken. Szórd meg reszelt sajttal, sorakoztasd fel őket egy tepsiben, és told 225 fokos sütőbe 3-5 percre, amíg a sajt a tetején megolvad, a kenyérszeletek pedig megpirulnak.
Tálaláskor ossz el minden tányérban néhány mozzarellagolyót. Merd rá a forró levest, és díszítsd a sajtos pirítóssal.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése