Breaking News

🔥 Selymes paradicsomleves ropogós pirítóssal: olvadt sajt koronázza meg a szeleteket


Új értelmet kap a paradicsomleves, ha sajtos pirítóssal tálalod.

Sokak kedvence a klasszikus, menzás paradicsomleves, de érdemes néha kicsit tovább is gondolni az egyszerű receptet. Nem csak édesen, tésztával készíthető el ugyanis: sok országban sósan, fűszeresen és sajttal tálalják. Sajtos pirítóssal különlegesen finom lesz, főleg, ha a kenyérszeleteket nem a leves mellé, hanem a tetejére teszed.

Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
    7.5 dl alaplé
    2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
    2 gerezd fokhagyma
    1 hagyma
    1 dl tejszín
    1 evőkanál olívaolaj
    1 evőkanál sűrített paradicsom
    1 teáskanál cukor
    1 kávéskanál bazsalikom
    1 kávéskanál kakukkfű
    só
    bors
    mozzarellagolyók a tálaláshoz

A sajtos pirítóshoz:
    15 dkg reszelt sajt
    4 szelet kenyér
    2 hagyma

Elkészítés:
A leveshez a hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és kevergesd egy percig. Keverd el a sűrített paradicsommal, öntsd fel a paradicsomkonzervvel és az alaplével, és ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel. Egy kiskanál cukrot is adhatsz hozzá, hogy a savasságát enyhítsd. Kis lángon gyöngyöztesd 20 percig, majd pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Tedd vissza a lábosba, keverd hozzá a tejszínt, és forrald össze.

A pirítóshoz a hagymát vágd vékony karikákra, és oszd el a kenyérszeleteken. Szórd meg reszelt sajttal, sorakoztasd fel őket egy tepsiben, és told 225 fokos sütőbe 3-5 percre, amíg a sajt a tetején megolvad, a kenyérszeletek pedig megpirulnak.

Tálaláskor ossz el minden tányérban néhány mozzarellagolyót. Merd rá a forró levest, és díszítsd a sajtos pirítóssal.

Nincsenek megjegyzések