Breaking News

Tepsis omlett füstölt sonkával: tökéletes választás reggelire vagy vacsorára


Tepsiben sütve egészen újfajta élmény az omlett: készítsd sajttal és füstölt sonkával!


A sonkával és sajttal sült tepsis omlett reggelire vagy vacsorára tökéletes választás. A serpenyős változattól eltérően ennek az ételnek az állaga sokkal szilárdabb, és hasonlóan lehet szeletelni, mint a süteményt. Még finomabb lesz, ha újhagymát is karikázol mellé.

Hozzávalók 4 személyre

    20 dkg füstölt, főtt sonka
    10 dkg cheddar sajt
    6 tojás
    3.5 dkg reszelt parmezán
    1 szál újhagyma
    0.5 dl tejszín
    só
    bors
    vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba üsd bele a tojást, add hozzá a tejszínt, és kézi habverővel keverd egyneműre. Szórd meg sóval, borssal, és add hozzá a reszelt parmezánt.

A sonkát kockázd fel, a cheddar sajtot reszeld le. Egy kisebb tepsit kenj ki vajjal, pakold bele a sonkakockákat és a reszelt sajt felét. Öntsd rá a tojásos keveréket, szórd meg a tetejét felkarikázott újhagymával, és told 180 fokos sütőbe 25 percre, amíg a tojás aranyszínűre sül. Amikor kivetted a sütőből, még forrón szórd rá a reszelt sajt másik felét, és várd meg, hogy ráolvadjon. Kockákra vágva tálald.

Nincsenek megjegyzések