Tepsis omlett füstölt sonkával: tökéletes választás reggelire vagy vacsorára
Tepsiben sütve egészen újfajta élmény az omlett: készítsd sajttal és füstölt sonkával!
A sonkával és sajttal sült tepsis omlett reggelire vagy vacsorára tökéletes választás. A serpenyős változattól eltérően ennek az ételnek az állaga sokkal szilárdabb, és hasonlóan lehet szeletelni, mint a süteményt. Még finomabb lesz, ha újhagymát is karikázol mellé.
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg füstölt, főtt sonka
10 dkg cheddar sajt
6 tojás
3.5 dkg reszelt parmezán
1 szál újhagyma
0.5 dl tejszín
só
bors
vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba üsd bele a tojást, add hozzá a tejszínt, és kézi habverővel keverd egyneműre. Szórd meg sóval, borssal, és add hozzá a reszelt parmezánt.
A sonkát kockázd fel, a cheddar sajtot reszeld le. Egy kisebb tepsit kenj ki vajjal, pakold bele a sonkakockákat és a reszelt sajt felét. Öntsd rá a tojásos keveréket, szórd meg a tetejét felkarikázott újhagymával, és told 180 fokos sütőbe 25 percre, amíg a tojás aranyszínűre sül. Amikor kivetted a sütőből, még forrón szórd rá a reszelt sajt másik felét, és várd meg, hogy ráolvadjon. Kockákra vágva tálald.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése