🔥 A tökéletes házi tatár bifsztek receptje: pirítósra kenve előételnek mennyei
A tatár bifsztek sokak kedvenc előétele: akár karácsonyi asztalon is ott a helye.
A tatár bifsztek olyan, mint a lecsó: mindenkinek, aki szokta készíteni, megvan a maga biztos receptje, és minden más megoldást hajlamos szentségtörésnek tartani. Van, aki darált húsból készíti, más szerint apróra kell a húst vágni. Van, aki napokig érleli, más egy rövid ideig pácolja csak. A tálalás tekintetében azonban teljes az egyetértés: pirítóssal, zöldségekkel és lila hagymával az igazi.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg kétszer darált marhabélszín
2 teáskanál Worcestershire-szósz
2 teáskanál pirospaprika
2 tojássárgája
1 kis hagyma
1 teáskanál mustár
1 teáskanál ketchup
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt kömény
1 kávéskanál bors
A tálaláshoz:
zöldségek
lila hagyma
pirítós
puha vaj
Elkészítés:
A darált húst gyúrd össze a reszelt hagymával és a többi hozzávalóval. Dolgozd össze egyneműre, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek. Tálalás előtt egy órával vedd ki a vajat a hűtőből, hogy puha legyen. Az ízlés szerint adagolt zöldségeket és a lila hagymát darabold fel. A tatár bifszteket helyezd csinosan egy tálra, rakd mellé a zöldségeket és a vajat, és frissen sült pirítóssal tálald.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése