Breaking News

🔥 A tökéletes házi tatár bifsztek receptje: pirítósra kenve előételnek mennyei


A tatár bifsztek sokak kedvenc előétele: akár karácsonyi asztalon is ott a helye.


A tatár bifsztek olyan, mint a lecsó: mindenkinek, aki szokta készíteni, megvan a maga biztos receptje, és minden más megoldást hajlamos szentségtörésnek tartani. Van, aki darált húsból készíti, más szerint apróra kell a húst vágni. Van, aki napokig érleli, más egy rövid ideig pácolja csak. A tálalás tekintetében azonban teljes az egyetértés: pirítóssal, zöldségekkel és lila hagymával az igazi.

Hozzávalók 4 személyre
    50 dkg kétszer darált marhabélszín
    2 teáskanál Worcestershire-szósz
    2 teáskanál pirospaprika
    2 tojássárgája
    1 kis hagyma
    1 teáskanál mustár
    1 teáskanál ketchup
    1 teáskanál só
    1 teáskanál őrölt kömény
    1 kávéskanál bors

A tálaláshoz:
    zöldségek
    lila hagyma
    pirítós
    puha vaj

Elkészítés:
A darált húst gyúrd össze a reszelt hagymával és a többi hozzávalóval. Dolgozd össze egyneműre, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek. Tálalás előtt egy órával vedd ki a vajat a hűtőből, hogy puha legyen. Az ízlés szerint adagolt zöldségeket és a lila hagymát darabold fel. A tatár bifszteket helyezd csinosan egy tálra, rakd mellé a zöldségeket és a vajat, és frissen sült pirítóssal tálald.

Nincsenek megjegyzések