Fehér csokoládés torta vörös áfonyával
A fehér csoki édes íze és az aszalt áfonya fanyar aromája csodás párost alkot ebben az édességben! Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók (20 szelethez):
400 g fehér csokoládé
200 g margarin
4 db tojássárgája
25 g porcukor
300 g csokis ostya (hosszúkás)
100 g aszalt vörös áfonya + a díszítéshez
50 g étcsokoládé
Elkészítése:
1. A csokoládét aprítsuk fel, olvasszuk meg vízgőz felett a margarinnal együtt, majd húzzuk le a tűzről. A tojássárgájákat és a porcukrot verjük fel, és adjuk a csokikrémhez.
3. Egy gyümölcskenyérformát béleljünk ki folpakkal, és kenjünk az aljára a krémből. Az ostyákat óvatosan szedjük ketté. Kettesével, hosszában tegyünk bele összesen 4 vagy 6 darabot (az ostya méretétől függően), és szórjunk rá néhány szem áfonyát. Folytassuk a rétegezést, amíg a forma meg nem telik, de ügyeljünk rá, hogy a tetejére krém kerüljön. Takarjuk le folpakkal, és éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.
4. Másnap borítsuk ki a formából, húzzuk le róla a folpakot, és tegyük egy tálalótálra. Csorgassuk a tetejére a megolvasztott étcsokoládét, és szeleteljük fel. Áfonyával megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc + hűtés
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése