Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Ki volt az igazi Indiana Jones?

George Lucas és Steven Spielberg által megalkotott filmeknek és azok főhősének milliónyi rajongója van. A Blikk Nők magazin annak nézett utána, kik lehettek Indy mintái.

Kalap, bőrdzseki, ostor és számos izgalmas kaland... Az eddigi négy mozifilm, Az elveszett frigyláda fosztogatói, az Indiana Jones és a Végzet Temploma, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, valamint az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága legendás figurává tette ifjabb dr. Henry Walton Jonest. Lucas és Spielberg több figurából gyúrták össze hősüket – íme néhány azok közül, akik a „valódi Indiana Jones" címre pályázhatnának!

Sir Arthur Conan Doyle nyomán
A Sherlock Holmes zseniális írója egyik művének, Az elveszett világ című tudományos-fantasztikus regénynek a főhőse Challenger professzor, a mű az ő dél-amerikai felfedezőútjáról szól. Conan Doyle maga is mintázta a főhősét valakiről, mégpedig az Edinburgh-i Egyetem nagy tekintélyű pszichológiaprofesszoráról, Sir William Rutherfordról, Lucasékat pedig állítólag erősen megihlette Az elveszett világ főszereplőjének karaktere.

A Machu Picchu felfedezője
Negyedik jelöltünk nevét talán nem mindenki ismeri, de amire rábukkant, arról biztosan mindenki hallott már. Hiram Bingham amerikai történelemtanár és felfedező 1909-ben azért ment Peruba, hogy megtalálja Vilcabambát. 1912-ben expedíciója végre sikerrel járt: ő azt hitte, az inkák ősi menedékvárosát találta meg, pedig nem, hiszen a településre pár évtizeddel később a már említett Gene Savoy bukkan rá. Ugyanakkor Bingham felfedezése sem lebecsülendő, hiszen Machu Picchu a világ egyik leglátogatottabb és legvarázslatosabb helye!

Nincsenek megjegyzések