Árpaleves
Hozzávalók: 1 maréknyi hántolt árpa, 2 szál sárgarépa, 2 szál szárzeller, 2 szál újhagyma, 3 db zsályalevél, 3 evőkanál olívaolaj, 1 db „Gemüzebrühe” (salzarm), 1 csipet borsikafű, Shoyu, szűrt víz.
Elkészítés:
- Egy fazékban melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és a zsályalevelet, pároljuk pár percig.
- Öntsük fel másfél liternyi vízzel, adjuk hozzá a zöldségleveskockát, borsikafűvet és az árpát.
- Lassú lángon főzzük tovább.
- Ha a hántolt árpa megpuhult, tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát és a felszeletelt zellerszárat.
- Főzzük még további pár percig, majd tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése