Breaking News

Csicseriborsó saláta paradicsommal

Hozzávalók:

    20 dkg csicseriborsó
    4 db paradicsom
    balzsamecet
    zsálya
    bazsalikom
    só ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott csicseriborsót többszörös mennyiségű vízbe beáztatjuk előző este (12 órára). Másnap leöntve róla az áztatóvizet, feltesszük főni annyi vízzel, ami nagyjából ellepi (főzés közben
pótoljuk a vizet). Magára hagyjuk a csicserinket kb. 1,5-2 órára. Csak a főzés végén sózzuk meg.

A megfőtt csicseriborsót és a paradicsomgerezdeket tálba tesszük, majd öntünk rá balzsamecetet, bazsalikommal és zsályával fűszerezzük. Adhatunk hozzá kenyérkockákat is még. Behűtjük, hogy összeérjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések