Egyszerű grízes tészta
Hozzávalók kb. 3-4 személyre:
30 dkg metélt tészta
1,5 dl búzadara
2 evőkanál olaj
só
Elkészítés:
A darát felhevített olajban közepes hőfokon folytonos kevergetéssel enyhe pirosodásig pirítom. Félrehúzom, kb. 2 dl vízzel, csipet sóval elkeverem, lefedve hagyom, hogy a daraszemek duzzadjanak. (Vigyázat, mert a víztől nagy gőz csapódik fel!)
Közben bő, sós vízben kifőzöm a tésztát, lecsöpögtetem, a darába forgatom, ha szükséges, még egy picit sózom.
Fahéjjal ízesített porcukorral meghintve, vagy lekvárral tálalom.
30 dkg metélt tészta
1,5 dl búzadara
2 evőkanál olaj
só
Elkészítés:
A darát felhevített olajban közepes hőfokon folytonos kevergetéssel enyhe pirosodásig pirítom. Félrehúzom, kb. 2 dl vízzel, csipet sóval elkeverem, lefedve hagyom, hogy a daraszemek duzzadjanak. (Vigyázat, mert a víztől nagy gőz csapódik fel!)
Közben bő, sós vízben kifőzöm a tésztát, lecsöpögtetem, a darába forgatom, ha szükséges, még egy picit sózom.
Fahéjjal ízesített porcukorral meghintve, vagy lekvárral tálalom.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése