Rozmaringos-olívabogyós rudacskák
Hozzávalók:
4 rudacskához:
1,7 dl langyos víz
1,5 evőkanál olívaolaj
3/4 teáskanál só
1 teáskanál cukor
27 dkg kenyérliszt
1 teáskanál szárított élesztő
4,5 dkg olívabogyó
1 teáskanál rozmaring
Elkészítés:
Ezeket a finom kis rudacskákat kenyérsütő gépben sütöttem meg, de akár sima sütőben is elkészíthető.
A vizet, az olívaolajat, a sót, a cukrot, a lisztet, az élesztőt és a rozmaringot beletesszük a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a kívánt programot (máskülönben kézzel összegyúrjuk az alapanyagokat, beletesszük a feldarabolt olívabogyókat, és kétszeresére kelesztjük). Kb. 20 perc múlva adjuk hozzá a felszeletelt olívabogyókat, és tovább folytatjuk a programot.
A kelesztési szakasz végeztével kiemeljük a tésztát, átgyúrjuk lisztezett deszkán (elég lágy tésztát kapunk), és 4 részre osztjuk. Egyenként kis rudacskákat formázunk belőle (esetleg a rudakra is nyomkodhatunk bogyókarikákat, még látványosabb lesz), és a sütőlapra (vagy tepsibe) tesszük, és bekenjük vízzel.
A sütőlapot ráhelyezzük az állványra, és behelyezzük a gépbe (sima sütőben való sütéskor helyezzünk a sütő aljára egy forró vízzel teli edénykét, mert a kelt tészták nagyon meghálálják, ha forró gőzhöz juttatjuk sülés közben), és készre sütjük.
4 rudacskához:
1,7 dl langyos víz
1,5 evőkanál olívaolaj
3/4 teáskanál só
1 teáskanál cukor
27 dkg kenyérliszt
1 teáskanál szárított élesztő
4,5 dkg olívabogyó
1 teáskanál rozmaring
Elkészítés:
Ezeket a finom kis rudacskákat kenyérsütő gépben sütöttem meg, de akár sima sütőben is elkészíthető.
A vizet, az olívaolajat, a sót, a cukrot, a lisztet, az élesztőt és a rozmaringot beletesszük a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a kívánt programot (máskülönben kézzel összegyúrjuk az alapanyagokat, beletesszük a feldarabolt olívabogyókat, és kétszeresére kelesztjük). Kb. 20 perc múlva adjuk hozzá a felszeletelt olívabogyókat, és tovább folytatjuk a programot.
A kelesztési szakasz végeztével kiemeljük a tésztát, átgyúrjuk lisztezett deszkán (elég lágy tésztát kapunk), és 4 részre osztjuk. Egyenként kis rudacskákat formázunk belőle (esetleg a rudakra is nyomkodhatunk bogyókarikákat, még látványosabb lesz), és a sütőlapra (vagy tepsibe) tesszük, és bekenjük vízzel.
A sütőlapot ráhelyezzük az állványra, és behelyezzük a gépbe (sima sütőben való sütéskor helyezzünk a sütő aljára egy forró vízzel teli edénykét, mert a kelt tészták nagyon meghálálják, ha forró gőzhöz juttatjuk sülés közben), és készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése