Tenger gyümölcsei saláta füstölt lazacdarabokkal
Hozzávalók:
15 dkg füstölt lazac
50 dkg mélyhűtött tenger gyümölcsei keverék
5 dkg vaj
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
friss bazsalikomlevél
1 jégsaláta
10 dkg ruccola
1 fej radicchio saláta
só
bors
Az öntethez:
1 dl tejföl
majonéz
só
bors
4 csemegeuborka
metélőhagyma
Elkészítés:
Elsőként vegyük ki a mélyhűtőből a tenger gyümölcsei keveréket, majd serpenyőben kevés olívaolaj és vaj keverékét forrósítsuk fel, adjuk hozzá a tenger gyümölcseit, 2 gerezd fokhagymát apróra vágva és 5 bazsalikomlevelet vékony csíkokra szeletelve, sózzuk, borsozzuk, majd kezdjük el párolni. Kb. 1/4 óra alatt elkészül.
Ekkor egy nagy tálba öntsük a laskára vágott jégsalátát, tegyünk bele kevés radicchiót és rukkolát, öntsük hozzá a tenger gyümölcseit, és alaposan keverjük össze.
Végül készítsünk hozzá mártást: 1 dl tejfölbe tegyünk kevés majonézt (ízlés szerint, folyamatosan kóstolgatva), sót és borsot. Belevághatunk friss metélőhagymából egy kis maroknyit, és nagyon apróra vágott csemegeuborkát is. Jól összekeverjük, aztán nyakon öntjük vele a salátát.
Tálaláskor a tetejére rakjuk a vékony csíkokra vágott füstölt lazacot.
15 dkg füstölt lazac
50 dkg mélyhűtött tenger gyümölcsei keverék
5 dkg vaj
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
friss bazsalikomlevél
1 jégsaláta
10 dkg ruccola
1 fej radicchio saláta
só
bors
Az öntethez:
1 dl tejföl
majonéz
só
bors
4 csemegeuborka
metélőhagyma
Elkészítés:
Elsőként vegyük ki a mélyhűtőből a tenger gyümölcsei keveréket, majd serpenyőben kevés olívaolaj és vaj keverékét forrósítsuk fel, adjuk hozzá a tenger gyümölcseit, 2 gerezd fokhagymát apróra vágva és 5 bazsalikomlevelet vékony csíkokra szeletelve, sózzuk, borsozzuk, majd kezdjük el párolni. Kb. 1/4 óra alatt elkészül.
Ekkor egy nagy tálba öntsük a laskára vágott jégsalátát, tegyünk bele kevés radicchiót és rukkolát, öntsük hozzá a tenger gyümölcseit, és alaposan keverjük össze.
Végül készítsünk hozzá mártást: 1 dl tejfölbe tegyünk kevés majonézt (ízlés szerint, folyamatosan kóstolgatva), sót és borsot. Belevághatunk friss metélőhagymából egy kis maroknyit, és nagyon apróra vágott csemegeuborkát is. Jól összekeverjük, aztán nyakon öntjük vele a salátát.
Tálaláskor a tetejére rakjuk a vékony csíkokra vágott füstölt lazacot.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése