Breaking News

Tenger gyümölcsei saláta füstölt lazacdarabokkal

Hozzávalók:

    15 dkg füstölt lazac
    50 dkg mélyhűtött tenger gyümölcsei keverék
    5 dkg vaj
    olívaolaj
    2 gerezd fokhagyma
    friss bazsalikomlevél
    1 jégsaláta
    10 dkg ruccola
    1 fej radicchio saláta
    só
    bors
    Az öntethez:
    1 dl tejföl
    majonéz
    só
    bors
    4 csemegeuborka
    metélőhagyma

Elkészítés:

Elsőként vegyük ki a mélyhűtőből a tenger gyümölcsei keveréket, majd serpenyőben kevés olívaolaj és vaj keverékét forrósítsuk fel, adjuk hozzá a tenger gyümölcseit, 2 gerezd fokhagymát apróra vágva és 5 bazsalikomlevelet vékony csíkokra szeletelve, sózzuk, borsozzuk, majd kezdjük el párolni. Kb. 1/4 óra alatt elkészül.

Ekkor egy nagy tálba öntsük a laskára vágott jégsalátát, tegyünk bele kevés radicchiót és rukkolát, öntsük hozzá a tenger gyümölcseit, és alaposan keverjük össze.

Végül készítsünk hozzá mártást: 1 dl tejfölbe tegyünk kevés majonézt (ízlés szerint, folyamatosan kóstolgatva), sót és borsot. Belevághatunk friss metélőhagymából egy kis maroknyit, és nagyon apróra vágott csemegeuborkát is. Jól összekeverjük, aztán nyakon öntjük vele a salátát.

Tálaláskor a tetejére rakjuk a vékony csíkokra vágott füstölt lazacot.

Nincsenek megjegyzések