Breaking News

Húsvéti pulykamelltekercs

Hozzávalók:
4 tenyérnyi szelet pulykamell (kb. 50 dkg)
15 dkg főtt füstölt sonka
5 dkg juhtúró
1 evőkanál reszelt torma
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 késhegynyi pástétomfűszer
ízlés szerint só és őrölt fehér bors
a bundához 2 tojás
3 evőkanál liszt
2-2 evőkanál darált mandula és zsemlemorzsa
a sütéshez olaj.

Elkészítés:
a főtt sonkát a tisztított vöröshagymával együtt ledarálom és a juhtúróval, tojással, reszelt tormával meg a fűszerekkel összekeverem. A pulykamellszeleteket húskalapáccsal gyengén kiveregetem. A morzsát a mandulával összekeverem.

a hússzeleteket megsózom, mindegyiket bekenem a túrós-sonkás krémmel, és szorosan összegöngyölöm. Hústűvel megtűzöm, hogy a töltelék ne folyjon ki. Lisztbe, felvert tojásba és a mandulás morzsába hempergetem, majd bő, forró olajban, takaréklángon megsütöm. A felesleges olajat papírtörülközőn leitatom. A göngyölegeket szép, ferde szeletekre vágom, mazsolás-kukoricás rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések