Breaking News

Bundáskenyér – másként

Hozzávalók:
4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg)
5 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 dl tej
2 evőkanál olaj
1 teáskanál ételízesítő
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág
a tepsihez 2 evőkanál olaj.

Elkészítés:
a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát.

minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések