Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Díjnyertes virág készült cukorból

Kiskunfélegyháza – Sao Paulo - Mindössze két és fél óra alatt készítette el a világ legszebb karamellszobrát a fiatal magyar cukrász. 

Kovács János (24) a Sao Paulo-i junior cukrász-világbajnokság egyik kategóriájában utasította maga mögé a földkerekség legügyesebb mestereit.

– Először 180 fokon felolvasztottam a cukrot, amit aztán 70 fokra hűtöttem le. Ezen a hőmérsékleten lehet ugyanis a legkönnyebben megformálni a karamellt. Annyira kevés időnk volt, hogy az 50 centis szobrot csak akkor színeztem ki ételfestékkel, amikor már megszilárdult.

A fiatal tehetség a verseny alatt egyébként végig egy speciális lámpa alatt dolgozott, mert a karamellcukor érzékeny és nagyon könnyen törik.