Díjnyertes virág készült cukorból
Kiskunfélegyháza – Sao Paulo - Mindössze két és fél óra alatt készítette el a világ legszebb karamellszobrát a fiatal magyar cukrász.
Kovács János (24) a Sao Paulo-i junior cukrász-világbajnokság egyik kategóriájában utasította maga mögé a földkerekség legügyesebb mestereit.
– Először 180 fokon felolvasztottam a cukrot, amit aztán 70 fokra hűtöttem le. Ezen a hőmérsékleten lehet ugyanis a legkönnyebben megformálni a karamellt. Annyira kevés időnk volt, hogy az 50 centis szobrot csak akkor színeztem ki ételfestékkel, amikor már megszilárdult.
A fiatal tehetség a verseny alatt egyébként végig egy speciális lámpa alatt dolgozott, mert a karamellcukor érzékeny és nagyon könnyen törik.
A fiatal tehetség a verseny alatt egyébként végig egy speciális lámpa alatt dolgozott, mert a karamellcukor érzékeny és nagyon könnyen törik.