Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Százezer dollárt ért Miki egér plakátja

100 ezer dollárnál is többért kelt el egy 1928-as Miki egér-plakát, valószínűleg az egyetlen, amit 1930 előtt gyártottak. 

Több mint 100 ezer dollárért (21,6 millió forint) cserélt gazdát egy amerikai árverésen Miki egér 1928-as plakátja. A Heritage Auctions nevű aukciós ház szerint a híres rajzfilmfigurát ábrázoló moziplakátot egy néhai észak-kaliforniai gyűjtő családja bocsátotta árverésre. Miki egeret 1928-ban alkotta meg Walt Disney. A most gazdát cserélt színes plakáton a népszerű figura mosolyogva, kesztyűs kezével integetve népszerűsíti a hangos Miki egér-rajzfilmet. A képen továbbá egy szlogen is olvasható, amely szerint ő a "világ legmulatságosabb rajzfilmfigurája".

A plakát Texasban, egy dallasi árverésen talált gazdára valamivel több mint 101 ezer dollárért. Új tulajdonosának nevét azonban nem hozták nyilvánosságra. Az aukciós ház moziplakát-árveréseit irányító Grey Smith közleménye szerint a különleges ereklye "a popkultúra örökségének fontos darabja".

Mint hozzátette, valószínűleg ez az egyetlen Miki egér-plakát, amelyet 1930 előtt gyártottak, amikor is a Columbia Pictures megkezdte a Disney-rajfilmek forgalmazását. Pályafutása során Miki egér a popkultúra egyik legismertebb animációs karakterévé és a Walt Disney vállalat jelképévé nőtte ki magát.