Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

10 szexuális tévhit


Dr. Barry Buffman urológus 10, a férfiak körében elterjedt szexuális mítoszról rántja le a leplet!
1. Az első az az általános vélekedés, mely szerint a megszakított közösüléssel megelőzhető a nemkívánt terhesség Sajnos nincs mindenki tudatában annak, hogy a pre-ejakulátum, azaz előfolyadék is tartalmaz kisebb mennyiségben hímivarsejteket, és ez már elegendő a teherbeeséshez.
2. A második tévhit, hogy valaki másra gondolni az aktus alatt rossz, helytelen dolog A szex az agyban kezdődik és a gondolatok elkalandozhatnak. Ha a kapcsolat egyébként stabil, semmi baj nem történik, ha időnként Angelina Jolie vagy Megan Fox színesíti a szexuális fantáziálást.
3. A harmadik, hogy a korai magömlés csak fiatal férfiaknál fordulhat elő
Valóban igaz, hogy a szexuális érési folyamat kezdetén gyakoribb, de sok férfi tapasztalja azt életének későbbi szakaszában is. Egyes statisztikák szerint a korai magömlés a férfiak 30 százalékát érinti valamely életkorban.A harmincas éveikben és annál később is jelentkezhet, a merevedési zavar, kóros fáradtság, kardiovaszkuláris megbetegedések, depressziós, szorongásos és egyéb idegrendszeri kórképekhez csatlakozóan, társtünetként is.
4. A negyedik tévhit, hogy az orális szex biztonságosabb, mint a vaginális Számos tinédzser (valamint a korábbi amerikai elnök, Bill Clinton is) úgy gondolja, hogy az orális szex nem is „igazi szex”, így bármikor zöld utat kaphat. A tény az, hogy az orális szex is szex - a biztonság szempontjából mindenképpen -, mivel éppen úgy terjedhetnek általa a nemi úton terjedő betegségek, mint a hagyományos közösüléssel. Itt is cserélődnek a testfolyadékok, amelyekkel átjuthatnak a kórokozók is.
5. Az ötödik az afrodiziákumokkal kapcsolatos tévhitAz afrodiziákum-hívőknek szól a hír, mely szerint sem a osztriga, sem az étcsokoládé, sem az eper vagy éppen a tigrispénisz esetében sem született tudományos bizonyíték szexuális teljesítményfokozó hatásról.
6. A hatodik a férfiméret kérdése
Valójában jelentősen túldimenzionálták a méret kérdését: kisebb mérettel is megvalósulhat a szexuális eksztázis élménye. Szintén nem igaz, hogy a partner kéz- vagy lábméretéből következtetni lehet a nemi szerv méretére.
7. A hetedik a potencianövelőkkel függ össze Az orálisan adagolt potencianövelők csupán időleges hatást biztosítanak, és a probléma sok esetben krónikus betegségek következménye. Ilyenek például a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri megbetegedések.Ebben az esetben tanácsosabb orvos tanácsát kérni és az alapbetegséggel kapcsolatos terápiát elkezdeni. Azok, akik nem szedhetnek orálisan adagolható potencianövelőket, választhatnak injekció formájában bejuttatott szereket is.
8. A nyolcadik tévhit, hogy a szex bizonyos életkor után már nem bír olyan fontossággalA szex alapvető eleme a lelki és testi egészségnek bármilyen életkorban, még egészen késői életszakaszban is. Vannak, akik szerint a libidó csökkenése az öregedési folyamat természetes velejárója, pedig a vágyzavar gyakran más állapotok és betegségek (hormonális változások, depresszió, szorongásos betegségek, gyógyszer mellékhatás, párkapcsolati nehézségek) következménye.
9. A kilencedik tévhit szerint a férfiak szexuális étvágya nagyobb, mint a nőkéA férfiakról azt tartják, hogy napi 24 órán át készek a szexre, holott a nemi vágy náluk is éppen olyan hullámzó képet mutat, mint a nőknél. A libidót számos tényező befolyásolja, így az étrend, az alvás, az egészségi állapot, stressz, az alkalmazott gyógyszerek, az önbizalom, a párkapcsolati zavarok.
10. A tizedik tévhit, hogy a jó szex mindenféle erőfeszítés nélkül, természetes módon történik, úgy, ahogyan azt a filmeken látjuk Az emberi test azonban nem irányítható gombok nyomogatásával: ami az előző partnernek jólesett, az az újnál nem biztos, hogy bejön. A jó kommunikáció kulcs a jó szexhez. Éppen annyira, mint a nyitottság az új technikák, az új pózok megismerésére.

Forrás: napidoktor.hu

Nincsenek megjegyzések