Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Kozmikus törvények képletei a zenei oktávokban – Nyíregyháza

Helyszín és időpont: Hotel Korona, Rendezvényterem, Dózsa György út 1. - 2014. március 26. (szerda) 18.00 óra 

„A világ és az ember párhuzamos tanulmányozása megmutatja az alapvető egységét mindennek, ami létezik és segít a tanulónak (keresőnek) a különböző rendű jelenségek közötti analógiát felfedezni.” 
G. I. Gurdjieff

Az előadással érintett témák:

– Az oktávtörvény, Gurdjieff elmélete
– A közös zenélésben (improvizációs zenében) megmutatkozó spontán törvényszerűségek
– Rezgési terek, változó tulajdonságú mezők
– Rejtélyes szervünk a hippocampus
Világunkat számos kozmikus törvény hatja át, melyeket talán észre sem veszünk. A hét hangú zenei skála – melyet igencsak jól ismerünk, mivel mai világunkban az általános iskolai tanulmányokhoz hozzátartozik – leképez egy kozmikus törvényt. G.I. Gurdjieff ezt az oktávok kozmikus törvényének nevezi és ismerteti. Az oktávok ideáját elrejtve adták tovább mestertől tanítványig, iskolától iskoláig.
E törvény nem kisebb jelentőségű dolgot képes bemutatni, mint a Teremtést, de az Abszolút kiáradásának világokat létrehozó fokozatain túlmenően megnyilvánul mindennapi életünk minden jelenségében. Megmagyarázza például, hogy miért nincs a természetben egyenes vonal és tevékenységeinkben miért csinálunk gyakran éppen ellenkező dolgot a kezdeti elhatározáshoz képest. Megérthetjük érzelmeink ingadozása mögött megbúvó erővonalakat. Lényege megnyilvánul az emberi aktivitás minden területén: a tudományban, művészetben, filozófiában, vallásban, az egyéni és társadalmi életben, politikában.

Szeretnénk ízelítőt adni ebből az érdekes rendszerből. Ismertetése által mindannyian tetten érhetjük életünk alakulásában azokat a pillanatokat, mikor döntenünk kell, hogy választott céljainktól ne tévelyedjünk el.

Érdekességként vonatkozásokat hozunk a zene mögött megbúvó számtalan ‘titok’-ról más tanításokból, melyek által további Egyetemes igazságokra láthatunk rá.
Szeretnénk közös zenélésen keresztül rögtön a gyakorlatban szemléltetni az elhangzottakat, ezért bárki hozhatja kedvenc hangszerét az előadásra.
Az előadás célja pontosan, ahogy Gurdjieff fogalmaz, a különböző rendű jelenségek közötti párhuzamokra való rácsodálkozás.

Az est meghívott előadója: Piri Viktória énekes, asztrozófus
Házigazda: Nagy Gábor – Aquarius Alapítvány

Amennyiben lehetősége van támogatni a rendezvény költségeit, a helyszínen adományokat elfogadunk.

A rendezvényre jelentkezőknek e-mailen ízelítőt küldünk az előadásból.