Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Peach Melba a Savoyból

A különleges nevű Peach Melba édesség egy méltán világhírű, ám rém egyszerűen elkészíthető fagylaltot takar. A recept: vaníliafagylat felezett őszibarackkal málnazselével mandulával és tejszínhabbal díszítve, ízesítve. Megalkotója August Georg Escoffier szakácsmester.

A világ 100 leghíresebb édességének egyike ez a fagylaltkülönlegesség, melyet August Georg Escoffier szakácsmester készített először az 1800-as évek végén. Arra vonatkozóan két verzió is létezik,hogy melyik világhírű opera-énekesnő ihlette az édességet.

A mestert 1889-ben Cäsar Ritz szállodamágnás szerződtette a Londonban épp akkor megnyílt Savoy Szállodájába konyhafőnöknek. Étel- és édesség különlegességeinek hamarosan híre ment és a Savoly hamarosan az ínyencek Mekkájává vált.

A Peach Melba története innentől ketté válik. Az egyik változat szerint Nelly Melba, korának világhírű opera-énekesnője volt, az  Ő tiszteletére alkotta Escoffier az édességet.

A másik legenda szerint az ausztrál Helen Porter Mitchel koloratúr szoprán – aki abban az időben pont Londonban koncertezett – ihlette a mestert, hogy megalkossa az őszibarackos Melba fagylaltot.

Bárhogy is történt, a Peach Melba azóta a világ előkelő éttermeinek édesség kínálatából nem hiányozhat. A Savoy Hotel a XIX. század végének igazi zenei központjává lett, így a zenerajongó Escoffier különleges zenés menüt állíthatott össze: tojás Meyberbeer módra, Tournedos Rossini módra, stb.

A menü végén Önök szerint mi volt az édesség? Természetesen Peach Melba!

Nincsenek megjegyzések