Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Sörrel és billiárddal az öregedés ellen

Sosem volt még ennél jobb indok arra, hogy a férfiak célba vegyék a sörözőket. A legújabb kutatás szerint ugyanis a billiárd és a sör hatékonyan száll szembe az öregedés folyamatával.

A kutatók szerint a billiárdozás közben legurított korsó sör vagy feles segít megőrizni a hetven éven felüli férfiak aktivitását. A gyakran az alkoholhoz és a füstös kocsmákhoz társított játék tökéletes testmozgás a nyugdíjasok számára, mert az aktív időszakok között hosszú pihenő időszakok is be vannak iktatva.

A tanulmány szerzője, Aske Lassen, a Koppenhágai Egyetem Egészséges Öregedés Központjának kutatója szerint a billiárdot és a sört egyenesen bele kellene foglalni az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Unió által kiadott aktív öregedésre vonatkozó hivatalos ajánlásokba. Lassen két koppenhágai foglalkoztató központban végezte terepmunkáját, ahol minden tizenötödik 70 és 95 év közötti férfi játszik billiárdot hetente négy alkalommal – írta a MediPress.

– A billiárdozás gyakran jár együtt egy bizonyos életmóddal, például sörözéssel és iszogatással, és biztos vagyok benne, hogy a WHO és az EU nem éppen erre gondolt, amikor kidolgozta az aktív öregedésre vonatkozó irányelveket – mondta a kutató. – Pedig a billiárd valóban hozzájárul az aktív öregedéshez. A játék elsősorban olyan tevékenység, melyet a férfiak rendkívül élveznek. Ez egyrészt javítja az életminőségüket, másrészt bevonja őket a helyi közösségbe, és fenntartja szociális aktivitásukat. Ráadásul a billiárd azért is rendkívül ideális az idősebb embereknek, mert természetes módon váltakoznak benne az aktív és a passzív szakaszok, így a résztvevők akár órákig is játszhatják. Nem sok idős ember bírna ki olyan fizikai tevékenységet, amely öt óráig tart, a billiárd azonban lehetővé teszi ezeknek a férfiaknak, hogy szinte egész nap fizikailag aktívak legyenek.

Forrás: Ötvenentúl.hu

Nincsenek megjegyzések