Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Így tegyen újévi fogadalmat, ha sikert akar

Az esztendő utolsó napjaiban sokan tesznek újévi fogadalmakat. Pszichológiai kutatások támasztják alá: nem mindegy hogy milyen szempontok alapján állítjuk össze a kívánságlistát.


Bizonyára a legtöbb olvasónk tett már újévi fogadalmat, sokan pedig idén is megteszik. A világon ez mindenhol bevett szokás, a Psychology Today éppen ezért tett közzé egy nem akármilyenösszeállítást: a témába vágó pszichológiai kutatások eredményeit összegezve készített egy kérdéssort, amelyet mindenképp fel kell tennünk magunknak, amikor összeállítjuk a jövő évi kívánságlistát. Le szeretne fogyni? Többet keresne? Vagy más vágya van? Bármi is az, a szakemberek szerint ezt az 5 kérdést nem kerülhetjük ki, ha sikerélményt is akarunk, nem csak magunknak tett ígérteket.

1. Mi tenne boldogabbá?
2. Mi az a konkrét szokás, amelynek elsajátításával el lehet érni a kívánt eredményt?
3. Igenekre vagy nemekre van szükségem? (Például: több baráti meghívásra vagy munkalehetőségre kellene igent vagy éppen nemet mondanom ahhoz, hogy elérjem a célom)
4. Elég nagyot álmodtam, vagy túl nagyot? (Nem szabad se túl kicsi, se túl nagy célokat kitűzni, hiszen előbbi esetben elveszik az érdeklődésünk a cél iránt, a másik esetben pedig csalódás érhet)
5. Hogyan mérhetem a sikert? (Meg kell határozni a pontos célt, és annak "mértékegységét", különben nem észleljük a sikert és nem is tudjuk motiválni magunkat)

Forrás: HVG

Nincsenek megjegyzések