Fetás csirkemell
Ha valami különlegeset, mégis egyszerűt szeretnél készíteni ebédre vagy vacsorára, a fetás krémmel töltött csirkemell telitalálat lesz.
Ne csak salátába tegyél fetát, az egyszerű csirkemellet is feldobhatod vele. A natúr hús önmagában hajlamos kiszáradni, de ha belülre krémes, sós feta kerül, garantáltan omlós és szaftos marad.
Hozzávalók
4 db csirkemellfilé
20 dkg feta sajt
10 dkg krémsajt
1 gerezd fokhagyma
fél csokor friss bazsalikom
ízlés szerint só, bors
1 tk. szárított oregánó
kevés olívaolaj
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A csirkemelleket vízszintesen vágjuk be úgy, hogy zsebet képezzünk bennük. Arra ügyeljünk, hogy ne vágjuk át teljesen.
A töltelékhez keverjük össze a villával széttördelt feta sajtot, a krémsajtot, a reszelt fokhagymát és az aprított bazsalikomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Töltsük meg a csirkemelleket a fetás krémmel, majd zárjuk össze fogpiszkálóval.
Helyezzük őket egy kiolajozott tepsibe, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, szórjuk meg oregánóval és reszelt sajttal.
Fedjük le alufóliával, és 180 °C-on süssük 25-30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük további 10-15 percig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése