Breaking News

Fetás csirkemell


Ha valami különlegeset, mégis egyszerűt szeretnél készíteni ebédre vagy vacsorára, a fetás krémmel töltött csirkemell telitalálat lesz.

Ne csak salátába tegyél fetát, az egyszerű csirkemellet is feldobhatod vele. A natúr hús önmagában hajlamos kiszáradni, de ha belülre krémes, sós feta kerül, garantáltan omlós és szaftos marad.

Hozzávalók 

4 db csirkemellfilé
20 dkg feta sajt
10 dkg krémsajt
1 gerezd fokhagyma
fél csokor friss bazsalikom
ízlés szerint só, bors
1 tk. szárított oregánó
kevés olívaolaj
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A csirkemelleket vízszintesen vágjuk be úgy, hogy zsebet képezzünk bennük. Arra ügyeljünk, hogy ne vágjuk át teljesen.

A töltelékhez keverjük össze a villával széttördelt feta sajtot, a krémsajtot, a reszelt fokhagymát és az aprított bazsalikomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

Töltsük meg a csirkemelleket a fetás krémmel, majd zárjuk össze fogpiszkálóval. 

Helyezzük őket egy kiolajozott tepsibe, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, szórjuk meg oregánóval és reszelt sajttal.

Fedjük le alufóliával, és 180 °C-on süssük 25-30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük további 10-15 percig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

Nincsenek megjegyzések