Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

A fügelevél tea jótékony hatásai

A fügelevél a cukorbetegség gyógyításáról legismertebb, de sok egyéb felhasználási lehetősége is van.


Alkalmazható hörghurut, genitális szemölcsök, májzsugorodás, magas vérnyomás, bőr problémák és fekélyek kezelésére is. A legtöbb füge levelet tartalmazó orvosság annak levét vagy a fa nedveit használja.

A füge tinktúrát vagy borogatást azonnal fel kell használni és naponta frissen készíteni.

A fügefalevél egy kitűnő természetes gyógymód. A múltban a fügefalevelet csak főzésre használták, de a kutatók azóta számos előnyét fedezték fel ennek a gyógynövénynek.

Magának a fügének nagyon sok előnye van:
- A füge nagyon gazdag káliumban és rostokban
- Stabilizálja a vérnyomást
- Antidiabetikus
- Rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik
- Magas kalcium tartalommal bír
- Oldódó rostot tartalmaz, amely támogatja a koleszterinszint csökkentését

A füge ezen kívül segít az álmatlanság leküzdésében is. Növeli az energiaszintet, erősíti a csontokat és erős hashajtó is egyben.

Ha a leveleket pürésíted, akkor kitűnő arcápoló szert is készíthetsz belőle, amely kitűnő a pattanások kezelésére.

A füge csökkenti a gyomorsavszintet is ezért ajánlott fogyasztani várandós nőknek is. Ezen kívül a libidóra is nagyon jó hatással van.


Bár a leveleket többnyire a diabétesz gyógyítására használják, gyógyítja továbbá az övsömört, a genitális szemölcsöket, májcirrózis, magas vérnyomást, gyomorfekélyt és bőrbántalmakat. Szóval ezekre a panaszokra csak igyál egy bögre fügefalevél teát. Ezt a gyógymódot az orvosok is javasolják.

2009-es tanulmányok is igazoltál, hogy a fügefalevél teája erős vércukorcsökkentő hatással rendelkezik.

Hogyan juthatunk fügelevélhez?

Sajnos elég kevés helyen elérhető a fügelevél tea, viszont Magyarországon is egyre több helyen és kertben is megtalálható a fügefa. Ha nincs a közeledben akkor van egy jó hírünk:  A legtöbb kertészetben megtalálhatóak a fügefa csemeték! A klímánk alkalmas a füge termesztésére ezért sokan otthon szárítják ki a leveleket és készítenek belőle teát. Ha kertesházban élsz akkor kötelező beszerezned, ha nincs kerted akkor marad a bioboltos megoldás, vagy nézz szét a környéken fügefa reményében.

Hogyan szárítsuk ki a füge levelet?

A legnagyobb legszebb leveleket kell felhasználnod és mindenképp le kell vágnod a száraikat. Tedd bele egy nagy tálba és óvatosan mosd meg őket. Miután tisztává varázsoltad, minél jobban szárítsd meg, hogy ne legyen rajta víz.

Ha ezek megvoltak, akkor szalvétára kiterítve szárítsd őket addig míg teljesen be nem barnulnak. Ez eltarthat néhány hétig!

Gyorsabban is kiszáríthatod, ha a leveleket kis darabkákra vágod.

Amint teljesen kiszáradtak a levelek, vágd finomra őket. De nem kell porrá őrölnöd.

Amint ezzel végeztél tedd bele egy befőttes üvegbe és tartsd sötét helyen.

A fügelevél tea elkészítése

Tégy két evőkanál fügelevelet egy liter vízbe. Majd forrald fel. Forrald 15 percig, vagy addig amíg a fele víz elpárolog. Vedd le a tűzről szűrd le a leveleket és már ihatod is a teát! Csináld meg ezt minden nap és látni fogod, hogy a vércukorszinted egyre csökken és csökken!
- Hörghurut – Tegyünk 2-3 fügelevelet és egy kevés piloncillot (mexikói cukor) fél liter vízbe és forraljuk 15 percen át. Távolítsuk el a leveleket és igyuk meg a teát.
- szív-és érrendszeri vagy daganatos betegségek – Minden nap fogyasszunk friss fügeteát és egy kevés gyümölcsöt is.
- genitális szemölcsök – használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.
- aranyér – a már említett módon főzzünk fügelevél teát, hagyjuk kihűlni, majd alkalmazzuk az érintett területeken, vagy készítsünk belőle ülőfürdőt.
- májzsugorodás – alaposan mossunk meg négy fügelevelet, zúzzuk össze egy cukorkával, öntsük fel egy pohár vízzel és naponta kétszer fogyasszuk.
- magas vérnyomás – készítsünk teát három fügelevélből és fogyasszuk naponta.
- gombás fejbőrfertőzés, szemölcsök és kelések – használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.
- övsömör – 3-4 levélből készítsünk teát, hagyjuk kihűlni és távolítsuk el a leveleket. Áztassunk be egy rongyot és mossuk át az érintett területeket.
- fekély – rágjunk el két fügelevelet naponta. Előrehaladott fekély esetén ezt reggel, éhgyomorra tegyük.

Nincsenek megjegyzések