Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Hatékony krém hátfájás ellen

Könnyen elkészíthető, és ráadásul nagyon hamar, mindössze 15 perc alatt hatása van.


A gyakran változó időjárás nagyban befolyásolja az ízületi problémákkal küzdőket. Legyen szó reumáról, hát- vagy derékfájásról, a változó idővel, a gyakori hidegekkel a fájdalom felerősödik, és sok esetben elviselhetetlenné válik.

Az egyik leghatékonyabb házilag is könnyen elkészíthető krém csípőspaprika segítségével készül. A csípőspaprika kapszacin tartalma miatt gyorsan és eredményesen csökkenti a fájdalmat.

A népi orvoslás hagyományai szerint a paprikából, vagy paprikából és más növényekből együtt- különféle szesszel készült kivonatokat külsőleg reumás bántalmak kezelésére használják. Ezek, hasonlóan a külső csalános kezeléshez (urtikáció), melegérzést okoznak, mikoris a bőr erősen kipirul, a bőrszövet sok vért kap, és a reumatikus fájdalmakat okozó lerakódások, gyulladások belülről csökkenthetők.

Amellett, hogy fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő is, sok természetes krém alapanyagát képezi. A belőle készült krém enyhíti a komoly hát-és derékfájást, denyílt sebekre nem szabad használni. A gyógyszeripar is rájött, hogy a legjobb fájdalomcsillapító krém kapszacin alapú, azonban, nem rendelkeznek elegendő mennyiséggel belőle, így más szintetikus alapanyagokkal pótolják. Ezért jobb elkészíteni házilag, a saját hatékony krémünket.

Hozzávalók:
- 1 csomag 80%-os zsírtartalmú vaj,
- 5 evőkanál őrölt csípős paprika.

Elkészítés:
A csomag vajat olvasszuk fel, majd amikor elég folyékony, töltsük egy másik tálba, várjuk meg, míg kissé kihűl, majd keverjük hozzá a paprikát. Keverjük jól össze, és főzzük 5 percig. Tároljuk hűtőszekrényben.

Szükség esetén masszírozzuk át vele a fájdalmas területet.

Nincsenek megjegyzések