Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Az Oscar-díjas színész nemet vált

Stephen Hawking után ismét egy történelmi jelentőségű személy bőrébe bújik Eddie Redmayne A dán lány című filmben az egyik első nemi átalakító műtéten átesett ember, Lili Elbe alakításával tér vissza a színész.


David Ebershoff regényét, A dán lányt az a Tom Hooper viszi filmre, aki A király beszédéért Oscar-díjat kapott, majd 2012-ben megrendezte A nyomorultak legsikeresebb filmváltozatát is. Utóbbiban már szerepelt Eddie Redmayne, aki széles körben a tavalyi A mindenség elmélete című filmmel vált ismertté, amiben az ünnepelt zseni, Stephen Hawkingot alakította.

A dán lány az 1882-ben Einar Mogens Wegener néven, férfiként született, de később magát nővé operáltató személy történetét dolgozza fel - ő volt az egyik első olyan ember, aki nemi átalakító műtéten esett át. Az operáció után felvette a Lili Elbe nevet, majd még négy beavatkozásnak vetette alá magát - az utolsó során méhet ültettek volna be neki, de a szervkilökődés véget vetett az életének. A 2016-ra időzített filmben a Redmayne által alakított Wegener feleségét Alicia Vikander játssza majd - érdekesség, hogy korábban Nicole Kidman és Gwyneth Paltrow alakította volna ezt a párost.

Forrás: HVG

Nincsenek megjegyzések