Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

6 jel, hogy te is egészséges párkapcsolatban élsz

Az emberi egészséget két részre oszthatjuk, így beszélhetünk fizikális, avagy testi egészségről, valamint mentális, lelki egészségről. Ez a kettő nagyon szorosan összefügg, kiegészíti egymást, ugyanakkor számtalan további részegységre osztható, hiszen példának okáért a mentális egészséghez szorosan hozzátartozik a párkapcsolati egészség is, aminek számtalan biztos előjele, illetve bizonyítéka van.
Ha te is szeretnéd tudni, hogy egészséges-e a párkapcsolatod, kövesd végig az alábbi pontokat, és ha a hatból legalább négyre határozott igen a válaszod, aggodalomra semmi okod.

1. Az egészséges párkapcsolat egyik alapja a jó problémamegoldó készség. A harmonikus együttéléshez elengedhetetlenül fontos, hogy kezelni tudjátok a különféle szituációkat, és legyen egy jól bevált sémátok arra, hogy miként oldjátok meg a konfliktusokat. A problémákat ugyanis nem szabad a szőnyeg alá söpörni, beszélni kell róla, sőt mi több, stratégiákat kell kialakítani ahhoz, hogy gördülékenyen megoldhassuk őket. Ha már legalább egyféleképpen tudjuk kezelni a párkapcsolati konfliktust, akkor már nagy lépést tettünk a harmonikus együttélés irányában.

2. Ha tiszteletben tudjuk tartani a másik privát szféráját, akkor az egy hatalmas lépés az egészséges párkapcsolat felé. Egy kapcsolatnak ugyanis a bizalmon kell alapulnia, és ehhez szükséges mindez, hiszen ha folyton párunk telefonjában, esetleg Facebook-jában kutakodunk, ha pedig erre még rá is jön, akkor abból rengeteg konfliktus fakadhat. Ha valaki harmonikus kapcsolatban él, azt nem foglalkoztatja a hűtlenség problémája.

3. Szintén fontos, hogy soha ne erőltessük rá a másikra a mi akaratunkat, hiszen csak akkor élhetünk egészséges párkapcsolatban, ha mindent közösen szeretnénk, és ha vannak is súrlódások, akkor tudunk mindkettőnknek megfelelő kompromisszumot kötni. Becsüljük meg, hogy a másiknak is van véleménye, ne bíráljuk őt ezért, inkább ismerjük meg egymást annyira, hogy már az előtt megoldjuk a problémát, míg mielőtt az felmerülne.

4. Egyetlen kapcsolat sem működhet megfelelően, ha a felek nem tudnak őszintén beszélni egymással. Ha a partnerek képesek arra, hogy célzások és utalások nélkül is megértsék egymást, egyszóval őszintén, félelemtől mentesen ki tudják beszélni problémáikat, akkor képesek lesznek harmonikus párkapcsolatban élni.

5. A párkapcsolatokban a szerelem nem tart örökké, de ha nem váltja fel az érzést egy spontán, mindent felülíró szeretet, akkor a harmonikus és egészséges párkapcsolat csak egy álom maradhat. Ha nem félünk kimutatni érzéseinket, akkor ebből viszont nem lehet baj.

6. A párkapcsolatok lényege egy idő után, hogy a felek gondoskodjanak a másikról és utódaikról. Ez főként az apa feladata az anyagi értelemben, de lelkileg a pár mindkét tagjának ki kell vennie ebből a részét. Akik szeretik egymást, azok figyelnek egymásra, gondoskodnak egymásról, egyszóval megvan bennük az érzés, hogy bármikor számíthatnak párjukra, bármikor támaszkodhatnak rá, és bármi problémájuk is akad, tudnak vele kihez fordulni.

Nincsenek megjegyzések