Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Uborkát tett a fenekére és a combjára, néhány alkalom után nem hitt a szemének!

Az uborka jó a bőrnek de pontosan miért is? Több elmélet is létezik, arról, hogy külsőleg vagy inkább belsőleg alkalmazva – azaz elfogyasztva – részesülhetünk jobban az uborka jótékony hatásaiból.
A válasz: természetesen minden formában felhasználva jó hatással van a szervezetre és a bőrre egyaránt, gazdag vitamin és ásványi anyag tartalma miatt!

Szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy az uborka jótékony hatással van a bőrre.De ha mégis valaki kételkedne, akkor a friss természetes uborkalé bőrszépítő hatásáról mindenki meggyőződhet, ha rendszeresen alkalmazza arcpakolásokban. Minden korosztálynak ajánlható. A fiatalok bőrét még üdébbé teszi, a középkorúak ráncosodását késleltetheti, az idősebbek fáradt bőrét simíthatja, szinte visszafiatalítja.

Nem véletlen, hogy, ha az uborka egészségügyi hatásairól van szó, a szemre helyezett karikák képe ugrik be először. A duzzadt, karikás szemek helyrehozásában szinte nélkülözhetetlen segítséget nyújt a zöldség. Üdévé, simává, fiatalabbá teszi az arcbőrödet, késlelteti a ráncosodást. Zsíros és száraz arcbőre egyaránt jó hatással van. Hidratál, és élénkíti a fakó bőrt.

Nem csoda, hogy számos kozmetikum alapanyagaként is használják. Bőrregeneráló hatása miatt rovarcsípés esetén hűsítheted vele a sérült bőrfelületet, megelőzve az idővel fokozódó viszketést vagy fájdalmat.

Nem kell mindennap friss uborkát vásárolnunk, hogy mindig legyen otthon kozmetikai célra, elég egyet venni, s ebből naponta csak annyit vágjunk le, amennyi szükséges. A megmaradt részt hűtőszekrényben, vágott felével egy tányérra borítva tárolhatjuk.

Fenékre és combra

Ha szeretnénk megszabadulni a cellulitisztől és ha szeretnénk szép feszes idomokat, akkor este, lefekvés előtt tegyünk néhány karikát a fenékre és a kényesebb comb részre, majd hagyjuk hatni 20 percig. Végül a bőrön maradt uborka levet masszírozzuk a bőrbe.

Nincsenek megjegyzések