Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Botrányos! Nagyon kiakadtak a britek Erzsébet királynőre

Petíciót indítottak ellene!
Mint azt már korábban megírtuk, jövőre indul a Buckingham-palota átfogó, 10 éves felújítása. Ennek az árát, 369 millió fontot (133 milliárd forintot) pedig az alattvalóival fizettetné ki a királynő: meg akarják emelni az uralkodó személyi kiadásaira létrehozott állami apanázst, a Sovereign Grant-et. És ez az, ami kiakasztotta a briteket! Online petícióban követelik, már több, mint 140 ezren, hogy a királyi ház maga finanszírozza a felújítás munkálatait.

“Országszerte válság van a lakhatás terén, bajban van a brit Országos Egészségügyi Szolgálat, a megszorítások miatt számos kulcsfontosságú szolgáltatás büdzséjéből kell lefaragni. A királyi család pedig most azt várja tőlünk, hogy még mélyebbre nyúljunk a zsebünkbe a Buckingham-palota felújítása érdekében. Az uralkodó vagyona mindeközben felbecsülhetetlen. Egyetlen szóval élve, ez az egész felháborító” – mondta Mark Johnson, az online petíció elindítója.

Ugyanakkor rengeten (többek között még a Munkáspárt is) megvédik a királynőt, mondván: az épület középület és műemlék, így miért is kéne a királynőnek kiperkálnia a felújítás összegét.

A palota egyébként utoljára 1952-ben (!) esett át alaposabb, de nem teljeskörű felújításon. A 1703-ban épült, 775 szobás épület viszont mostanra olyan rossz állapotban van, hogy egyre nagyobb a tűz és csőtörés veszélye az elavult vezetékek miatt.

Nincsenek megjegyzések