Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Ezekre figyeljünk oda, ha kiskedvencünkkel közösen karácsonyozunk

Közeleg a karácsony és számolni kell vele idén is, hogy a ház is szép legyen, de a kis állatunknak se essen bántódása.
Íme néhány tipp, hogy biztonságosan átvészelje a házi kedvencünk az ünnepeket!

1. Takarjuk le a karácsonya talpát!

Azért, hogy a kis kedvencünk ne borítsa fel, vagy ne játsszon a talpánál egy díszesebb anyaggal terítsük le. Azonban arra figyeljünk, hogy egy könnyen szellőző szövettel vagy hálóval vegyük körül a talpat, mert egy jól szigetelő műanyag alatt a fa törzse komoly rohadásnak indulhat, nem beszélve a bűzről ami alatta keletkezik.

2. Vessünk be jutalom falatokat!

Legyen mindig a közelben a háziállatunk nasis doboza! Ezzel elterelhetjük a fáról és a csillogó díszekről a figyelmét, de ügyeljünk rá, hogy ne vigyük túlzásba, hiszen nem akarjuk, hogy karácsony végére guruljon a kedvencünk.
3. Óvjuk a növényektől

A fenyő mellett a mikulásvirág és a magyal is étvágygerjesztő lehet az állataink számára - írja a bien.hu. Ezek komoly gyomorrontást okozhatnak a kedvenceknél. Tartsuk ezeket olyan helyen, amit nem tudnak elérni.

4. Veszélyesek a díszek?

A fa alsó részére ne helyezzünk díszeket, hiszen azokat könnyedén elérik. A masnikra, és gömbökre azt hihetik, hogy nekik szántuk játékként. Fulladás veszélyt okozhat, ezért tartsuk távol tőle őket!
5. Ne engedjük, hogy édességet egyenek

A szaloncukor és a fán lévő csokidíszek se legyenek elérhető közelben, mivel az édességben található teobromin összetevő mérgező hatású, főként kutyáknál.

6. Rejtsük el a vezetékeket!

A karácsonyi izzók vezetéke állati szemmel remek rágcsának tűnhet. Bár az efféle világítás alacsony feszültséggel működik, mégis életveszélyes lehet. Próbáljuk a szőnyeg alá elrejteni őket.

Nincsenek megjegyzések