Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Így varázsolhatunk Luca napján

Ha Luca napján varázsolni szeretnénk, jobb, ha időben elkezdjük az előkészületeket, mert eltarthat egy darabig, mire az összes hozzávalót összegyűjtjük!
A varázslás eredetileg vallásos tevékenység volt, bűvös kapcsolatok létrehozását segítette a természetfeletti erők és az emberek között. Korunk embere lelkében éppúgy vágyik a varázserők segítségére, mint bölényvadászatra indult őse.

Nincs még egy olyan babonás nap az évben, mint Luca napja, különösen, ha péntekre esik.

Luca ókeresztény szürakúzai vértanú, a bűnbánó utcalányok, különböző kézművesek védőszentje. Kivégzésének napja a péntek 13.

A Luca-szék babonája közismert, de kevesen ismerik a jövendőbeli meghatározásának egyéb módját. Íme néhány biztos tipp: törjön 13 fáról egy-egy ágat.

Tegye vízbe, és amelyik ág kihajt karácsony első napjára, olyan természetű lesz a jövendőbeli. Például tölgy-erős, mogyoró-hajlékony, fűz-zárkózott.
Ugyancsak szerelmi varázs a Luca-napi mirrha-füstölés.

Hétnapi böjtölés után egy tiszta csészét olajjal és vízzel kell megtölteni, s amíg a mirrha füstje száll, a vízen úszó olajban megpillanthatja a jövendőbelijét.

Luca péntekén hatásos az is, ha egy viasz- és egy agyagbábut formázunk, majd azt 13 fajta száraz ág lángjába tartva a következőket mondogatjuk: "ahogy az anyag megkeményedik a tűzben, olyan kemény legyél a vetélytársammal szemben, ahogy a viasz megolvad, olvadjon meg a szíved irántam."

Egy másik babona: ha ezen a napon felszedi valaki a kedvesének lábnyomát, és a párnája alá teszi, biztosan magához édesgeti.

Luca napja szerencsét hozó is. Az ezen a napon talált nyúlláb szerencsét

Nincsenek megjegyzések