Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Szabad-e élő állatot ajándékozni?

A házi kedvenc gondja gyakorta a szülőkre, rossz esetben egy menhelyre marad
A karácsonyi ünnepek közeledtével minden évben újra és újra felvetődik a kérdés:szabad-e élő kisállatot ajándékozni?

Mindenki tudja, hogy hatalmas felelősség élő állatot adni és kapni. Éppen ezért házi kedvenc vásárlását érdemes a családban közösen eldönteni és megvalósítani.

Ha azonban valaki mindenképpen állati meglepetést szeretne a fa alá, fontolja meg a következő lehetőségeket:

- Ha szülőként a gyereknek szereznénk be kedvencet, olyat válasszunk, amelyről szükség esetén akár mi magunk is szívesen gondoskodnánk, hisz a csemeték sokszor szeretnének ugyan élőlényt tartani, ám fogalmuk sincsen arról, milyen napi teendőkkel jár ez valójában. Az élő ajándék gondja így gyakorta a szülőkre, vagy egy menhelyre marad. Az ünnepek után ugyanis sok kis, megunt kedvencet visznek el állatvédő szervezetekhez, menhelyekre.
- Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy minden családtagunknak felhőtlen örömet okozna az állat, a szeretet ünnepén csak jelképesen, egy a tartásról szóló könyvvel, a kiválasztott kisállat fotójával, esetleg a tartáshoz szükséges felszereléssel szerezzünk meglepetést. Így mindenki hozzászólhat, részt vehet a döntésben, valóban szeretne-e együtt élni egy állattal, felelősséget vállalni, gazdivá válni.

- Az állatkertekben lehetőség van a jelképes örökbefogadásra, így akár egy elefánttal is meglephetjük rokonainkat vagy barátainkat. Az esemény örökre emlékezetes marad a nevelő szülői oklevélnek köszönhetően.

Nincsenek megjegyzések