Uzsonna tippek olajos magvakkal

Az egész család számára fontos a napi ötszöri étkezés. Ez a kiegyensúlyozott táplálkozás egyik alappillére. Csomagolj hát ennek megfelelően mindenkinek uzsonnát, és bolondítsd meg olajos magvakkal.
Az olajos magvak ásványianyag- és rosttartalmuk, valamint előnyös zsírsavösszetételük miatt az egészséges táplálkozás fontos alapanyagai. 

1. Tízóraira vagy uzsonnára egy marék dió vagy mogyoró egy almával a legkézenfekvőbb választás. 
2. Készíts diós-almás sajtkrémet apróra vágott dió, reszelt alma és natúr sajtkrém keverékéből. Ez már simán egy szelet kenyérrel is finom, de sonkával is nagyon ízleni fog. 
3. Kéksajtos szendvicsbe is remekül illik egy pár szem olajos mag.
4. Készíts házi müzlit magokból!
5. Gyorsan összedobhatsz egy különleges salátát is uzsonnára, ha összekevered ezeket: jégsaláta, feta sajt, ananász kockák, kukorica, reszelt zeller, dió. Öntsd nyakon egy kevés olívaolajjal és citromlével.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog